![]() |
Ormanbağı Köyü Pekmez Üretimi Şirvan Siirt |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ormanbağı Köyü Pekmez Üretimi Şirvan SiirtOrmanbağı köyünde pekmez üretimi - Siirt Şirvan ilçesi Ormanbağı köyü pekmezleri - Ormanbağı peklezi nasıl yapılır - Ormanbağı pekmezinin özellikleri Bu yıl 9 bin 900 dekar alanda 3 bin 465 ton üzüm yetiştirilen Siirt'te üretilen üzümlerin yaklaşık 450 tonu pekmez olarak işleniyor ![]() Siirt'in en çok pekmez üretilen köyü olarak bilinen Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde geçen yıl 200 ton pekmez üretimi gerçekleştirildi ![]() Ormanbağı köyü muhtarı Abdurrahman Öneryıldız, köyde ürettikleri pekmezin diğer pekmezlerden çok üstün bir kaliteye sahip olduğunu ileri sürerek, bunun sırrının pekmez yapımında toprak yerine odun külü kullanmaları olduğunu söyledi ![]() Özel olarak topladıkları odunları sobalarda yakarak, kül haline getirdiklerini ifade eden Öneryıldız, bu külü kullanarak hazırladıkları pekmezin şeffaf bir görünüme sahip olduğunu, diğer pekmezlerin ise bulanık göründüğünü belirtti ![]() Öneryıldız, köyde pekmeze özgü üzüm yetiştirdiklerini anlatarak, şöyle dedi: ''Yıllık 600 tonu aşkın üzüm yetiştiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünde biriken tortuyu alıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyümüzün pekmezini test etmek isteyenler bir bardak suya biraz pekmez koyduktan sonra üzerine su katsınlar ve karıştırsınlar şeffaf bir görünüm alıyorsa bizim pekmezimizdir ![]() ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|