![]() |
Diyarbakır Yemekleri - Diyarbakır Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyarbakır Yemekleri - Diyarbakır Yemek KültürüGeleneksel Diyarbakır Yemekleri - Diyarbakır Mutfağı - Diyarbakır Yemeklerinin Özellikleri Diyarbakır deyince çoğu zaman dağ, taş bir de karpuz gelir akla ![]() ![]() ![]() Şeftali, karadut ve çeşitli meyvelerin yetiştiği Diyarbakır, yemekleri açısından gerek hayvansal gerek tahıl ürünleri bakımından çeşitlik gösterir ![]() ![]() Acılı, baharatlı ve yağlı ![]() ![]() ![]() Diyarbakır'da gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olması üzümü olumlu yönde etkiliyor ![]() ![]() ![]() Etli dolma, bacan venk, ekşili dolma, lepik, habenisk, kürt mustafa yemeklerden bir kaçı ![]() ![]() ![]() Et, çoğu kez patlıcan ve domatesle birlikte kullanılıyor ![]() ![]() ![]() Sumak veya limonun katıldığı yemekleri sık sık görüyoruz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|