![]() |
Adıyamanın Eğitim Durumu Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adıyamanın Eğitim Durumu Hakkında BilgiAdıyamanın Eğitim Durumu Adıyamanın Eğitim Durumu Nasıl Adıyamanın Eğitim İnsan hayatında, en önemli unsur olan,eğitim ve kültür; kuruluşu çok eskilere dayanan, ilçemiz Besni, gerek Cumhuriyet gerekse de Osmanlı döneminden beri, eğitim, öğretim ve kültüre önem veren yerleşim yerlerinden biridir ![]() ![]() 16ncı yüzyılda Hasan Bey Muallim Hanesi (öğretmen okulu) ve Bekir Bey Medreselerinin Besni?de bulunduğu, 20nci yüzyılın başlarında bir Rüştiye Mektebi ( ortaokul ), 748 talebesi bulunan 38 sübyan mektebi ( ilkokul ), Üç kiliseye bağlı olan, iki gayri Müslim mektebi, olduğu kayıtlarda sabittir ![]() Cumhuriyet döneminde de, eski Besni?de 2 ilkokulun bulunduğu ve gece mekteplerinin açıldığı, bilinmektedir ![]() ![]() 1949 yılında halkın katkılarıyla, müstakil ortaokul binası yapılmış ve öğretime başlamıştır ![]() ![]() ![]() İlçe merkezinde çeşitli kültürel faaliyetlerin yapılabileceği biri Kültür Merkezi faaliyete geçmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() İlçede 1 öğretmenevi, 1 yüzme havuzu, 1 Do-Kan Spor Merkezi, 4 halı saha, İlçe merkezi, Sarıyaprak, Şambayat, Köseceli, Çakırhöyük, Suvarlı ve Üçgöz beldeleri ile Yazıkarakuyu Köyünde olmak üzere 8 adet spor sahası mevcuttur ![]() ![]() ![]() Günümüzde, ilçe merkezimizde, 7 lise (liseler bünyesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lise, Anadolu Ticaret Lisesi, ve Anadolu Kız Meslek Lisesi), belde ve köylerimizde de 5 lise olmak üzere 12 lisemiz mevcuttur ![]() ![]() İlköğretim olarak, ilçe merkezinde biri Yatılı Bölge olmak üzere, 11 ilköğretim okulu, 1 müstakil anaokulu, 1 Ahmet Emine Çil İş Okulu ve İlköğretim Okulu (Engelliler okulu) mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() İlçede bununla beraber 1 İlçe Halk Kütüphanesi, 5 ders hane, 4 özel yurt, 2 Motorlu Taşıt Sürücü Kursu mevcuttur ![]() Bu manada, eğitim, öğretim ve kültüre önem veren ilçemizde okullaşma laşma oranı % 100?dür ![]() ![]() ![]() ![]() lçe Halk Eğitim Merkezinde, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında, çeşitli alanlarda, (halıcılık, temel giyim, makine nakış, bilgisayar, İngilizce, Bağlama, Halk oyunları, kalorifer ateşçiliği, masa tenisi, futbol, ÖSS, LGS, Okuma?yazma, ahşap boyama ve yüzme) 122 kurs açılmış olup, bu kurslara 2648 kursiyer katılmıştır ![]() İlçede Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak Besni Meslek Yüksek Okulu adı altında 1 adet yüksek okul bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|