![]() |
Alcı Köyü Hakkında Bilgi Sorgun Yozgat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alcı Köyü Hakkında Bilgi Sorgun YozgatSorgun Alcı Köyü - Alcı Köyü Hakkında - Alcı Köyü Tanıtımı - Alcı Köyü Resimleri "Köye ilk gelen Hızıroğulları sülâlesi ile hatırı sayılır Eğilmezkâ ve çocuklandır ![]() ![]() ![]() Köyün kuruluşu yıllarında Çapanoğlu' nun atları çalınmış ![]() ![]() ![]() ![]() Huzuruna alır ve sorar: - Adın ne? - Eğilmezkâ - Ben seni eğerim, der kendi kendine ![]() Çopanoğlunun at bakıcısı bu durumu hisseder ![]() - Ne yap yap, bir bahaneyle Çapanoğlu' nun himayesinden ayrıl, der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine bir rivayete göre de; Eğilmezkâ'nın babası Suriye'de elçi imiş ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün; zeki, duygulu ve çabuk öğ-renen, arif insanlardan kurulduğu için "A-lı-cı manâsında kelime değişikliğine uğrayarak "Alcı" dendiğini öğrendik ![]() ![]() ![]() Düz ve ağaçlık bir arazide yerleşmiştir ![]() ![]() İlçeye 12 km'dir Köy Muhtarı: ORHAN KOÇAK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 354 424 10 32 Cep Telefonu: 0 535 646 12 39 Nufus Erkek Nüfus 109 Kadın Nüfus 111 Toplam Nüfus 220 Esenli Kasabası, Emirhan, Karaburun, İdrisli, Karakocaoğlu Kışlası, Yudan ve Karga köyleriyle komşudur ![]() ![]() ![]() Alcı'da eğitim 1938 yıllarında başlamıştır ![]() Kız Öğrenci 7 Erkek Öğrenci 9 Toplam Öğrenci 16 Öğretmen Sayısı 1 Eskisi yıkılarak 1992 yılında kubbeli çok güzel bir cami yapılmıştır ![]() Sülâleler: Go Ömerler, Köseliler, Keiler, Cengizler, Mamıklar, Gökler, Çakırlar, Tekinler, Koçaklar, Çolak Ethemler Lâkablar: Cıytıl, Kuyruğu Şavgı, Emlik Osman, Postlu Hikmet, Tilki Durak, Pot Yakup, Takunyalı, Yetim Osman, Kıllı Paşa, Çelebi Sağlık Ocağı: 1978 yılında kendi binasında hizmete açıldı ![]() Görev Yapan Doktorlar: Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görev Yapan Muhtarlar: İsmail Ünkazan, Hasan Varlık, Mustafa Varlık, H ![]() ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|