Bozlar Köyü Hakkında Bilgi Merkez Yozgat |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bozlar Köyü Hakkında Bilgi Merkez YozgatYozgat Bozlar Köyü - Bozlar Köyü Hakkında - Bozlar Köyü Tanıtımı - Bozlar Köyü Resimleri Bozlar, Yozgat ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Yozgat merkezine 11 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 200 1997 158 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009-Bahri Kılıçaslan 2003-Bahri Kılıçaslan 1999-Salih Kılıçaslan 1995-Ömer AKGÜN Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim 5sınıfa kadar egitim verilmektedirKöyün Elektirik,su ve Telefon alt yapıları mevcuttur Ayrıca ilkögretim 6,7,8inci sınıflar taşımalı egitim görmektedir Kaynak : Yerel Net , Vikipedi, özgür ansiklopedi Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|