![]() |
Yozgatın Yöresel Yemekleri - Yozgat Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yozgatın Yöresel Yemekleri - Yozgat YemekleriYozgat Yöresel Yemekleri Yozgat Yöresi Geleneksel Lezzetler Yozgatın Yöresel Yemek Tarifleri ARABAŞI: Malzemesi: Hamur için: • 5 kg su • 650gr un (12 kişiliktir) 5 litre suyun 3 litresi ateş üzerinde kaynatmaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() Çorba için: • Tavuk veya Hindi eti (göğüs) • 5 kg su • 5 kaşık un (yağsız kavrulmuş un) • 2 kaşık salça • 1 kaşık pul biber • 150 ve 200 gr yağ Tüm bu malzemeler çiğ olarak karıştırılıp ocağa konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MADIMAK: Malzemesi: • 1 ![]() ![]() ![]() Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TESTİ KEBABI: Malzemesi: • 1 adet Testi • 3 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılışı: Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|