![]() |
Karaorman Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
RaHaTSiZ
|
![]() Karaorman Keki![]() Malzemeler: 250gr tereyağı, oda sıcaklığında 1 + 1/4 su bardağı (300ml) kahverengi şeker 3 yumurta 1,5 su bardağı (375ml) un 3/4 su bardağı (175 ml) kakao 1,5 tatlı kaşığı (7 ml) kabartma tozu 3/4 tatlı kaşığı (4 ml) karbonat yarım tatlı kaşığı (2 ml) tuz 1 + 1/4 su bardağı (300 ml) süzme yoğurt 1 su bardağı (250 ml) damla çikolata 1 su bardağı (250 ml) kurutulmuş vişne isterseniz üzerine pudra şekeri Hazırlanışı: 2,5 litrelik derin bir kek kalıbını yağlayın veya 2 adet 12'lik küçük muffin kalıbının içine kağıt yerleştirin ![]() Tereyağını ve şekeri iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 160C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Keki fırına koyup içine batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar -büyük kek kalıbı ile yapıyorsanız yaklaşık 1 saat- pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() not: Çikolata eriyeceği için erimiş çikolata gelebilir kürdana, yeterki kek parçaları yapışmasın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|