![]() |
Davulalan Köyü Hakkında Bilgi Yıldızeli Sivas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Davulalan Köyü Hakkında Bilgi Yıldızeli Sivasdavulalan köyü bilgileri - davulalan köyü resimleri - davulalan köyü tanıtım Davulalan, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı Alevi bir köydür ![]() Coğrafya Köy, Sivas iline 80 km, Yıldızeli ilçesine 32 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 262 1997 286 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: * Musa Kahya Yıldız * Ali Kahya Kaplan * Halil Ağa Kızılgöz * Yusuf Şengül * Murteza Kızılöz * Zeynel Ağa Kızılgöz * Haydar Yılmaz * Haydar Ağa Kızılgöz * İsmail Açıkgöz * Ali Rıza Açıl * İsmail Açıkgöz Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır su an eğitim ve öğretim devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihi Köy nüfus köken olarak Kars muhaciri olarak bilinir ![]() ![]() ![]() ![]() Davulalan Köyüne ilk yerleşme 1893 yılında olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün ilk kurucuları Halil Oğlu Hasan, Emo Kahya ve Topalın Oğlu lâkaplı kişilerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün isminin nereden geldiği hakkında çeşitli görüşler vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün isminin nereden geldiği hakkında diğer bir görüş, yıllar önce burada bir eşkiyanın vurulduğudur ![]() ![]() ![]() kaynak-vikipedi özgür ansiklopedi Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|