![]() |
Kayadibi Köyü Hakkında Bilgi Merkez Sivas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayadibi Köyü Hakkında Bilgi Merkez SivasMerkez Kayadibi Köyü - Kayadibi Köyü Hakkında - Kayadibi Köyü Tanıtımı - Kayadibi Köyü Resimleri İlçe: MERKEZ İl: SİVAS Köy Muhtarı: RÜŞTÜ TEMEL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0-346-281 72 78 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 574 İle Uzaklığı: 49 km Tarihi: Kayadibi (bucak merkezi), Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Şarkışla'lı ozan Serdari, Apardı mevkiinde köyün kadınlarına rastlamış ve bu olayı şöyle anlatmıştır; Dinleyin arkadaşlar haber alayım, Bir güzel oturmuş yolun üstüne Ne derdin var ise gel bana söyle, Yol üstüne oturmayın aslı ne? Aldı Kadın: Çıkıp yükseğine yayla yaylatma, İnip aşkın deryasını boylatma, Benim derdim çoktur beni söyletme Yar gurbette yollarını beklerim ![]() Aldı Serdari: İkrar verip yare veda edeli, Çekip aşkın katarını yedeli, Kaç yıl oldu senin yarin gideli, Kaç yıl yar yolunu beklersin? Aldı Kadın: Viran oldu ağ sıvalı havlumuz, Meyvede vermiyor çifte selvimiz, Beş seneye idi bizim kavlimiz, On senedir yar yolunu beklerim ![]() Aldı Serdari: Serdarim de bu sözüne darıldı, Serimdeki sevdalarım ırıldı, Dünya onun üstüne mi kuruldu, On senedir ne beklersin yolunu? Aldı Kadın: Ben Ayşe’yim yare kurban olurum, Demir çarık giyer yari bulurum, Son encamı yar yolunda ölürüm, Ölenece yar yolunu beklerim ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|