![]() |
ATATÜRK hakkında söyledikleri... |
![]() |
![]() |
#1 |
punisher
|
![]() ATATÜRK hakkında söyledikleri...Atatürk Hakkında Söylenenler Aristide Briand Fransız Başbakanı, 1921 Yeni Türk Devleti ile Ankara Andlaşması'nın imzalanması nedeniyle; "Bizi arkadan vurdu, dağ başındaki haydutlarla, Mustafa Kemallerle anlaştı" diyenlere Fransız Başbakanının Mecliste verdiği cevap: "Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O'nun tüm askerleri burada olsalardı, teker teker hepsinin heykellerini dikerdik ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Vladimir İliç Lenin Rus İhtilali Lideri, 1921 Mustafa Kemal sosyalist değildi ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- David Lloyd George İngiltere Başbakanı, 1922 1922'de Türk ordularının zaferi neticesi Anadolu'daki emelleri gerçekleşmeyen İngiltere'nin Türk düşmanı olarak bilinen Başbakanı Lloyd George, Parlamento'da kendisine yöneltilen suçlama ve tenkitleri şöyle cevaplandırmıştır: "Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Ernest Hemingway Amerikalı Romancı, Yazar, 1922 Marmara kıyısındaki sıcak, toz toprak içinde, eciş bücüş yollu ikinci sınıf kıyı kasabası Mudanya'da, Batı ile Doğu karşı karşıya geldiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Sir Charles Townshend İngiliz Generali, 1922 Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Claude Farrere Fransız Romancı ve Diplomat, 1930 Sevr'den sonra Türkiye'nin öldüğünü sanmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Claude Farrere Fransız Romancı ve Diplomat Eğer savaşı kazanmış ve daha da kazanacaksa, O, barışı da yapacaktır ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Edouard Herriot Fransa Eski Başbakanı, 1933 Paşa, size nasıl hayran olmayayım? Ben Fransa'da laik bir hükümet kurmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Eleftherios Venizelos Yunanistan Başbakanı, 1933 Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Franklin Roosevelt ABD Başkanı, 1937 Mustafa Kemal hakkındaki bilgiyi, O'nu çok iyi tanıyan birisinden edindim ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Franklin Roosevelt ABD Başkanı, 1938 Beyaz Saray'daki görevim tamamlanınca ilk yapmak istediğim şey, zamanımızın bu en dikkate değer şahsiyetini ülkesinde ziyaret etmekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Winston Churchill İngiltere Başbakanı, 1938 Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu'nu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- W ![]() İngiliz Romancı, Yazar, 1953 Bir insanın değerinin en belirli ölçüsü kendi alanındaki üstünlüğünü dostuna düşmanına kabul ettirebilmesindedir ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Dwight D ![]() ABD Başkanı, 1953 Kemal Atatürk için daimi bir anıt tesisi münasebetiyle Türkiye'ye tebriklerimi arz ile gurur duyuyorum ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Muhammed Ali Cinnah Pakistan'ın Kurucusu, 1954 O, Türkiye'yi kurmakla bütün dünya uluslarına Müslümanların seslerini duyuracak kudrette olduğunu ispat etti ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- İkbal Pakistan Millî Şairi, 1958 Bizim aslımız rengi uçmuş bir kıvılcım iken O'nun bakışıyla cihanı kaplayan ve aydınlatan bir güneş haline geldik ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Lord Kinross İngiliz Devlet Adamı, 1960 Atatürk, tarih boyunca gelip geçmiş en büyük devlet adamlarından biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Muhammed Eyüp Han Pakistan Devlet Başkanı, 1963 Kemal Atatürk yalnız bu yüzyılın en büyük liderlerinden biri değildir ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Nikita S ![]() Sovyetler Birliği Başkanı, 1963 Yakın ve Orta Doğu'da ilk cumhuriyet, doğuşunu O'na borçludur ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- John F ![]() ABD Başkanı, 1963 Atatürk adı insana bu yüzyılın büyük insalarından birinin tarihi başarılarını, Türk ulusuna ilham veren önderliğini, modern dünyayı anlayışındaki ileri görüşlülüğü ve bir askeri önder olarak kudret ve cesaretini hatırlatmaktadır ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Jawaharlal Nehru Hindistan Başkanı, 1963 Kemal Atatürk veya bizim O'nu o zamanlar tanıdığımız ismiyle Kemal Paşa, gençlik günlerimde benim kahramanımdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Ludwig Erhard Batı Almanya Başkanı, 1963 Bütün dünya 10 Kasım'da, biz Almanların da dostluk ve saygı ile bağlı olduğumuz bir insanın hayatını ve eserlerini takdirle anmaktadır ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Joseph Luns Hollanda Dışişleri Bakanı, 1963 Çağımızda; uzak görüşlü, cesur, siyasi ve ekonomik reformlarla Türkiye'yi bugünkü modern cumhuriyet durumuna getiren Atatürk'tür ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- General Douglas Mac Arthur ABD Uzak Doğu Kuvvetleri Başkomutanı, 1963 A sker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Kurt Georg Kiesinger Federal Almanya Başbakanı, 1968 Ben Türk - Alman dostluğunu yakından tanıyan bir neslin çocuğuyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- *Kaynak: http://blackazu ![]() ![]()
![]() |
|