|
|
Konu Araçları |
bilgi, eskiapardı, hakkında, köyü, merkez, sivas |
Eskiapardı Köyü Hakkında Bilgi Merkez Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eskiapardı Köyü Hakkında Bilgi Merkez Sivaseskiapardı köyü bilgileri - eskiapardı köyü tanıtım - eskiapardı köyü resimleri Eskiapardı, Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yokturAncak köy insanları yörüktür Kültür düğünlerimiz senliklidirGenellikle halay bas oyunumuzdurKına geceleri çok güzel olurÇesitli oyunlar yapılırBaharda kendiliğinden yetisen madımak ve bu madımaktan yapılan çorbayı baska bi yerde bulamazsınız Muhtesem bir tat ve görüntü için köyümüze gelin ve madımak asımızdan tadın derim köyümüzün mutfağında çorbalar ön plandadıryoğurt ve yarma karısımıyla yapılan "ayran çorbası" soğuk kış günlerinde içenlerin içini ısıtmaktadırköyümüze has bir yemekte herledirYesil mercimekten yapılan bu çorbamızda köyümüzün en sevilen yemeğidir ~~TuRaN KAYA~~ Turan Kaya Kardeş yada abi bende eskiapardiliyim övünmek gibi olmasın soyadım çaşutturabi bi msn adresi verirsen konuşalım yada sen beni ekle Hüseyin Çaşut Coğrafya Sivas merkezine 38 km uzaklıktadır bensivasabaglieskiapardik oyluyumşuanda edirnede askerlik yapiyom ve 4 ayım kaldı sivasa gelecem İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 38 1997 53 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırKöyümüzde genelde büyükbas hayvancılık yapılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: ((2008)) - Nurettin Kaya 2004 - İlhami Kaya 1999 - 1994 - 1989 -Hacı Deniz 1984 -Hacı Deniz Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır kaynak-vikipedi özgür ansiklopedi Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|