|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, kozaklı, köyü, nevşehir, taşlıhüyük |
![]() |
Taşlıhüyük Köyü Hakkında Bilgi Kozaklı Nevşehir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taşlıhüyük Köyü Hakkında Bilgi Kozaklı Nevşehirtaşlıhüyük köyü resimleri - taşlıhüyük köyü bilgileri - taşlıhüyük köyü tanıtım Tarihçe Taşlıhöyük Köyü Yozgat Yeni Fakılı İlçesinden gelen 3 amca oğlu tarafından 1890 larda kurulmuştur bunların aslı ise Harput'a kadar dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafi özellikleri Köyün rakımı 1140 metredir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Anadolu kültürünün hakim olduğu köyde, mutfağı geniş düğün dernekle halen eski adetlerini korumaktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karasal iklim etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus Köy, 121 hanelidir ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 220 1997 255 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün bir bölümü yurt dışında işçi olarak çalışmakta, köyden her yıl göç artmakta ve yurdun çeşitli il ve ilçelerinde memur ve işçi olarak çalışmaktadırlar ![]() Muhtarlık Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009-Vedat Pasa 2004 - Ahmet Demirtas 1999 - Gürsel Karagülle 1994 - Aslan Akyürek 1989 - Niyazi Değirmenci 1984 - Niyazi Değirmenci 1980 - Niyazi Değirmenci ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1976 - Ahmet Solmaz 1972 - Ahmet Solmaz 1968 - Çakır Karagülle 1960 - Hamza Değirmenci azalık yapmıştır ![]() 1951 1962 arası osman sakarya 27 mayıs ihtilalinde bile değişmedi kendi isteği üzere istifa etmiştir izzet sakarya bilgi Alt yapı bilgileri İlköğretim okulu olmasına rağmen taşımalı eğitim yapılmaktadır ![]() Köyde sulama amaçlı 1 gölet vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|