Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, bozkır, elmaağaç, hakkında, konya, köyü

Elmaağaç Köyü Hakkında Bilgi Bozkır Konya

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elmaağaç Köyü Hakkında Bilgi Bozkır Konya

elmaağaç köyü bilgileri - elmaağaç köyü resimleri - elmaağaç köyü tanıtım - elmaağaç köyü konya

İlçe: BOZKIR

İl: KONYA

Köy Muhtarı:Mehmet ALTUN

TELEFONLAR

:İş Tel: 0332 436 74 15 – 0332 436 74 59

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:

2000

92

1997

İle Uzaklığı:

130 km

İlçeye Uzaklığı:

12 km

Rakım:

1500 m
Köy bir boğazın iki kenarına karşılıklı kurulmuşturKöye gelenler üç kişidirBirinci kişi Çerkez kayası denilen yere ev yapıp oraya yerleşmiş

İkinci kişi malcı olup evini büyük dibek isimli yere ev yapıp oraya yerleşmiştirÜçüncü kişi köyün şimdiki yerine ev yapıp yerleşmiş ve çiftci olmuştur

Köy bir dağın yamacına kurulmuşturDağlık bir yerdedirİki tepenin eteğine karşılıklı olarak köy kurulmuşturOrtada biraz düzlük vardırArazi genellikle engebelidirİklimi yazları sıcak ve kurak kışları soğuk ve karlıdırAkarsu ve göl bulunmamaktadırMera olarak ayrılan yer tarım yapılan yere göre fazladırKöyün kenarından Bozkır-Hadim karayolu geçmektedir

Köyde sadece yaşlılar yaşamaktadır Gençler iş bulamadıklarında başka yerler gitmişlerdirÖrf ve adetlere saygılı kişilerdir Atalarından gördüklerini uygulamaya çalışırlar

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com