|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgileri, cumhuriyet, ilköğretim, konya, okulu, ortakaraören, seydişehir |
![]() |
Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Seydişehir Konya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Seydişehir KonyaOrtakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim ![]() Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konya Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tarihçesi: Kasabamızda ilkokul, cumhuriyetin ilanından kısa bir süre sonra (1932), kasaba merkezinde bir evde üç sınıflı olarak açılmıştır ![]() ![]() 1936 Yılında kasabada görev yapan öğretmen Ali Ulvi tarafından 6 derslikli bugünkü tarihi okul binası planı çizilip, bina kasaba halkı tarafından yapılmıştır ![]() ![]() 1965 Yılında kasabamızın girişine 8 derslikli okulumuz Ortakaraören Belediyesi önderliğinde, devlet-halk işbirliği ile yapılmıştır ![]() ![]() ![]() 1966-1967 Eğitim-öğretim yılında tek katlı 8 derslikli olarak eğitim-öğretime başlamıştır ![]() ![]() 1975 Yılında tuvaletlerin yetersiz ve sağlıksız olmasından dolayı şu an kullanılmakta olan tuvaletler, devlet tarafından ihale ile yapılmıştır ![]() 1978 Yılında okul bahçesinde bulunan akasya ve elma ağaçları sökülerek şu andaki dişbudak, çam ve ladin ağaçları dikilmiştir ![]() Okulumuz çeşmesi, 1980'li yıllarda Bektaş Koyuncu tarafından ikisi Bademli Yaylası suyu olmak üzere 6 musluklu, mermerden, şadırvan biçiminde modern tarzda yaptırılmıştır ![]() 1980-1981 Eğitim-öğretim yılında her sınıfta geniş tek pencere var iken, üç pencere olmak üzere, şimdiki şekliyle devlet tarafından değiştirilmiştir ![]() ![]() Okul giriş kapısı önü 1988 yılında sahne olarak kullanılmak üzere, üstü çatılı bir şekilde genişletilerek düzenlenmiştir ![]() 1992 Yılında devlet-halk işbirliği ile ikinci kat yapılarak derslik sayısı arttırılmıştır ![]() ![]() Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KONYA / SEYDİŞEHİR Adı: ORTAKARAÖREN CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ORTAKARAÖREN KASABASI Telefon Numarası: 3325851012 Faks Numarası: E-mail Adresi: Web Adresi: - Ortakaraören Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri: ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul hakkında daha fazla bilgi için ![]() |
![]() |
![]() |
|