![]() |
Görmezden Geldiklerimiz!... |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() Görmezden Geldiklerimiz!...![]() Dünyanın bir çok yerinde büyük dramlar yaşanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DARFUR NERESİ? Darfur, Sudanın devasa çöl ve çorak arazilerinin batı kesiminde 510 kilometrekare toplam alanı bulunan 6 milyon nüfuslu, Fransa kadar geniş bir eyalet ![]() ![]() İdari olarak üç ayrı bölgeye (Kuzey, Orta ve Güney Darfur) ayrılmış olan Darfurda yaşayanların çoğunluğu siyah Afrikalı ![]() ![]() ![]() Darfur özünde petrol zenginiydi; ancak zenginlikten sadece yönetimdekiler yararlanıyor, halk yoksulluk içinde yaşıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DARFUR'DA NE OLDU? Sudanr17;ın bu eyaletinde soykırım olarak nitelenen felaketler dizisi 2003 yılında başladı ![]() ![]() Sudan Kurtuluş Ordusu ile Adalet ve Eşitli Hareketi adlı iki örgüt, eşit haklara sahip olmadıkları gerekçesiyle merkezi yönetime karşı ayaklandı ![]() ![]() Hükümet isyanı bastırmak için, denetimi altındaki cancevid diye bilinen milisleri devreye soktu ![]() ![]() ![]() Cancevid ler isyanı bastırmaya çalışırken köyleri yaktılar, kadınlara tecavüz ettiler, öldürdüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CANCEVİD: Üç farklı kelimenin Can=adam, cev=silah taşıyan, vid-cevvad=soylu at birleşmesiyle oluşan ve silahlı süvari anlamına gelen Cancevid, Hükümet yanlısı Arap kabilelerinden seçilen savaşçılara deniyor ![]() ![]() Darfur işte bu iç savaş felaketi ile yokluğun, açlığın ve ölümün kucağına düştü ![]() ![]() ![]() Ve adım adım ölüme giden bir diğer ülke; ÇAD ![]() ![]() ![]() Sudanr17;la savaş tehdidi altında yaşayan Çad, açlık, fakirlik ve pislikle savaşa yenilmek üzere ![]() ![]() Çad, dünyanın en fakir üçüncü ülkesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çad yıllarca Fransanın sömürgesi altında yaşadı ![]() ![]() ![]() ![]() Savaş olmasa bile yokluk ve pislik öldürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye Çad'a yardım eli uzatan ilk ülke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çad'da ilaçlar sokaklarda satılıyor ![]() ![]() ![]() Son adresimiz Afganistan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Görmezden Geldiklerimiz!... |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Görmezden Geldiklerimiz!...Bu Anlamlı paylaşımınız için teşekkürler yüreğinize sağlık
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevap : Görmezden Geldiklerimiz!...paylaşım için tşkler gözlerindeki acı yıktı beni valla ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Görmezden Geldiklerimiz!...Çok önemli bir konuya değinmişsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|