![]() |
Yelbeyi Köyü Hakkında Bilgi Bozkır Konya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yelbeyi Köyü Hakkında Bilgi Bozkır KonyaKonya Köyleri - Bozkır Yelbeyi Köyü - Yelbeyi Köyü Hakkında Bilgiler - Yelbeyi Köyü Resimleri Konya Bozkır Yelbeyi Köyü Yelbeyi Köyü Konya ilinin Bozkır ilçesine bağlı bir köydür ![]() İlçe: BOZKIR İl: KONYA Köy Muhtarı: İRFAN DEMİRTAŞ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 332 423 01 17 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000:456 1997:0 İle Uzaklığı: 98 km İlçeye Uzaklığı:20 km Rakım: 1420 m Genel Bilgi Yelbeği adı eskiden beri kullanılmakta olan bir isim olup, değişikliğe uğramamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihi Köy tahminen 1700 yıllarında çevrede konar göçer birkaç ailenin şu anda köyün bulunduğu yere toplanmalarıyla kurulmuştur ![]() ![]() Coğrafi Konumu ve İklimi Yaklaşık 1,500 hektar araziye sahip olmakla birlikte bu arazilerin %40'ı orman %35'i dağ %25'i tarla, bağ ve bahçedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulaşım Bilgileri Konya-Hadim-Ermenek yolundan veya Bozkır-Hisarlık yolundan ara bağlantısı olan bir köydür ![]() Ulaşım Konya eski otagardan günlük, Bozkırdan cumadan cumaya veya özel araçlarla sağlanmaktadır ![]() Eğitim Öğrenciler ilköğretim okulunu taşımalı sistemle Hamzalar'da, daha sonra imkanlar ölçüsünde Bozkır veya Konya'da okumaktadır ![]() Okuma yazma oranı %100 yakındır ![]() Ekonomi İşsizlik nedeniyle diğer hemşerilerimiz gibi meyve-sebze işleri ve herkesin kendi ihtiyaçlarını karşıyalayabileceği kadar buğday, arpa, nohut vs ![]() ![]() Altyapı Bilgileri Köy suyunu kendi imkanları ile kesintili olarak kapalı sistemle gidermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|