![]() |
Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için' |
![]() |
![]() |
#1 |
hayalet
|
![]() Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Gül… Gül dolu mısraları yazamadım sana gül Gülşen olur düşersen bir damlacık kana gül Gidemedim yolumu kesti hissiyatım ah Dayanır mı tel gövden bu haşin rüzgâra gül Sancıyor gururumdan sızan fikirciklerim Yakışır mı hicapsız bakmak yanağına gül Beni geceden geçen bir yankı yakalıyor Al harabeni al da götür dergâhına gül Köklerinde eriyen yüreğime söz deme Kalayım kapında da değdir yaprağına gül Ah gül hasretsizliği eyleme bana kasvet Bana devadır hasret dert devadır bana gül Camlara insicamı düştü kıvılcımların Seni gördüm har için düştüm hüsnü zan’a gül Vehminde gizlendiğim mısralara bakmadım Döküldüğüm heceyi serdiler hazana gül “Tutuldu gönülcüğüm ufaldı adımlarım Gül, kaybolan renklerde yiten bu ceylana gül” Ah gül kendimde beni perdeleyen şey nedir Bu âlem böylemidir söyleyiver cana gül “Güller ile ovulmuş simanı görüverdim Yangına düştü gönül bende heyecana gül” Gül müptelası gönül gül gönlün müptelası Ruhumdaki telaşı sığdır avucuna gül… alıntı
![]() |
![]() |
Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için' |
![]() |
![]() |
#2 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Denedim ![]() ![]() ![]() Hem de defalarca ![]() ![]() ![]() Sana ait ne varsa yüreğimden bedenimden, belleğimden silmeyi denedim ![]() Beceremedim işte ![]() ![]() ![]() Olmadı ![]() Soluklarım yarıda kaldı hep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gittin gideli makam-ı segah yoldaşım oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gel ![]() ![]() ![]() Ruhum avuçlarının içinde ![]() Sonrası ![]() ![]() ![]() Sonrası malum ![]() Yine ayrılığın tesbihi çekiliyor yüreğimin başköşesinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu aşk, aşk kalemimi kırdı benim ![]() ![]() ![]() Dibe vurdu çürümüş yüreğim ![]() Gecenin son deminde, son gecenin külleriyle bir başıma kalınca anlıyorum ![]() ![]() ![]() Gittin ![]() ![]() ![]() Ve gelmeyeceksin bir daha ![]() Ben geldim, sana geldim demeyeceksin ![]() ![]() Ağlamayacaksın kollarımda ![]() ![]() Paylaşmayacaksın hüzünlü bir şarkıyı ![]() Sevmeyeceksin bir daha beni biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Unutamayacaksın ![]() Ruhundaki fırtınayı dindiremeyeceksin ![]() ![]() ![]() Ne varsa düne ait bir bir yakmak isteyeceksin ![]() ![]() ![]() Ellerin titreyecek vazgeçeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İllaki vazgeçtim diye haber göndereceksin uzaklara ![]() Sonra bir bir düşüneceksin ona ait ne varsa ![]() ![]() ![]() Seni kendimden biliyorum ![]() ![]() ![]() Hem duam hem bedduamsın ![]() ![]() ![]() ![]() Seni kendimden biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() seni kendimden biliyorum inkar edeceksin yanlızlığı (mı) içindeki çığlıkları sadece kendin dinledin sanacaksın bilmeden o çığlığın bana ulaştığını çözmeye çalıştıkça karışacak seni bana bağlayan düğüm seni kendimden biliyorum bensin sen tıpkı benim sen olduğum kadar bensin bendesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hiç bitmeyecek hikayemsin !! alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'SAVUNMASIZ,SAKINMASIZ,SINIRSIZCA HAYKIRIYORUM Şu an parmaklarım sadece seni yazmak istiyor ![]() ![]() ![]() Seni yazmak ne kadar güzelse,bir o kadar da zor ![]() ![]() ![]() Sana daha yakın olmak için durmadan seni hayal ediyorum, Seni ![]() ![]() Hayaller kuruyorum seninle ilgili ![]() ![]() ![]() ![]() Gecelerden korkuyorum şimdi sensiz geçtikleri için ![]() ![]() O gün gelse;her geceyi öyle basarim ki bağrıma sen gibi ![]() ![]() ![]() Şu an çok güzel bir aşk şarkısı çalıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şarkı hala çalıyor ve ben orda olamıyorum içine giremiyorum ruhum notalarında eriyip yok olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ONUN için varolduğunu bildiğin,ONUN için nefes aldığının farkında olduğun bir yürekten zorunlu olarak ayrı kalmak ne zor ![]() Çok uzakta bir sen görürüm hayalimde,koşarım kavuşmak, koklamak,sarılmak için sana;Sonra uyanırım,her tarafım uçurum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnan ki bir fısıltı gibisin karanlıkta kulaklarımda çınlayan, ruhumu,duygularımı okşayan ve kanımda damla damla akan ![]() Seni bekliyorum her güneş ışığında ve her gün doğuşunda ![]() Her kızıllığında akşamın,içime bir ok giriyor tüm bedenimi tarıyor sanki ![]() ![]() Her akşam ümidimi kendime gömüp tutuyorum evin yolunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gülümserdim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilirsin ben en çok geceleri paylaşırım sevgimi seninle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Ne çok söyleyecek şeyimiz var aslında değil mi? Sanki yıllardır susturulmuşuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne çok şeyim vardı anlatacak Sonunda kelimeler bir oldu Hep beraber Seni aramaya çıktılar ![]() Belki de bu yüzden anlatmaktan vazgeçiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdanı anlatırsın, küçümserler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha anlatacaklarım var desem, beni karşılıksız dinler misin? alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'![]() Eger bir gün yasamdan bikarsan Eger bir gün yasamdan bikarsan, bikma ? bikmak icin cok erken! Eger bir gün yasama kizarsan, kizma ? kizmak icin cok erken! Eger bir gün kaderini lanetlersen, lanetleme ? lanetlemek icin cok erken! Bikmak icin cok erken, cünkü senle gecirecek daha bircok saat, gün, yillar var Kizmak icin cok erken, cünkü bu hayat bizi bulusturan, kavusturan, birbirimize gösteren - buna, Kalblerimizi böylesine büyük, yüce, güzel ve ebedi bir sevdaya vurduran hayata kizmak hic olmaz, ne kadar dua etsek, sükür ve hamd etsek azdir, sükretmek icin dünyadaki karincalari saysak, cicekleri saysak yine azdir, yine azdir ve az gelir, ne yapsak azdir Lanetlemek icin cok erken, cünkü kaderimiz, seni bana, benide sana kavusturan Kimbilir daha ne kadar güzellikler acik gelecegimizde, sabret, sabret, sabret Biliyorum sabretmek kolay degil Ben sabret diyorum, ama esasinda bende sabredemiyorum, dayanamiyorum, kavruluyorum, yaniyorum sevda atesinde, özleminde, tutkunla, ama sabretmeliyiz Yar baska ne yapayim, tek avuntum SEN Senin ela gözlerin, melek yüzün, pamuk kalbin, güzel huyun, keci inadin ve yüce merhametin Biliyorum gelecek, gelecek - o günler gelecek, her seyin acisi, sensizligin acisi, sensiz gecelerin, yoklugunda uyuyamadigim, seni, ya seni, baska kimseyi degil seni düsünmekten uyuyamadigim o gecelerin acisinin cikacagi o günler Hasret, özlem ve sevgiden düsen gözyaslarin, hickiriklarin, o sellerin acisini söke söke cikaracagiz Iste bunun icindirki hic pes etmeden yasadigim Iste bunun icindirki hic birseyden korkmayip seni sevmeye, sadece seni sevmeye devam etmem, aynisinida senden istemem Iste bunun icindirki yolumuzda ne kadar kar, yagmur, camur olsada, taslar, beklenmedik seyler, engeller ne olursa olsada, ciksada, bizi yolumuzdan saptirmayip, biz yolumuzdan sapmayip, sabret dedigim bunun icindir Göreceksin, görecegiz, olacak, INSALLAH olacak, sabrimiz onun icin olsun, sabret SEVDAM, MELEGIM; KUMRAL BOMBAM, BEBEGIM; CANIM, CEYLANIM, PRENSESIM, O gün gelip cattiginda göreceksin bak ?demistik? diyecegiz, Sevdamiz o kadar büyükki, bize kolay kolay bisey olmayacak INSALLAH Biz daha cok güzel dakikalar, saatler, günler, aylar, yillar, ömürler tüketecegiz Sen merak etme ve bos yere olmasada, olmadigini biliyorum - üzülme nolur, yalvaririm nolur!! Dogrudur, günler vardiki, sendin bana bunlari söyleyen, ama simdi ben senden istiyorum, yalvariyorum, nolur kendini bos yere olmasada harap etme, nolur, yalvaririm nolur!! Sensin benim herseyim, birtanem, ve mevladan tek istedigim, sensin CANIMA YETEN!! Seni sevdigimi biliyorsun, onun icin bak üzülme, sen bensin, bende senim, sana nolursa bana olmus gibidir ![]() Eger birgün benden bikarsan bunu bana söyle ve neden anlat olurmu Benim gibi bir uyuzla ugrasmak kolay degil, yinede beni bu kadar sevip, bana bu kadar deger verip, beni bu kadar yükselttigin icin cok tesekkür ederim !! alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Uzaksın,Yakınsın,Özlenensin,Ama Bugün Degil Yarın Gibi Bir Şeysin Sen ![]() ![]() ![]() Payıma düşen her şeyi erteledim ![]() Ama erteleyemediğim bir şey vardı, sana benziyordu ![]() Ne dün, ne bugün, ne de yarin ![]() ![]() ![]() Hangi gün kavusur elim sana? Hangi gün gözlerin gözlerime deger? Hangi gün ellerin yüzüme dokunur? Hangi gün kokunu içime çekerim? Hangi gün yani basimda nefesini hissederim? Bugün'mü? Hayir! Yarin'mi? Hayir! Bir gün, Bir 'yarin' ![]() ![]() ![]() Adina ask diyorlar, gelecek diyorlar , Bana Yetmiyor !! Her şarkımda sana bir adım daha yaklaşmak istiyorum ![]() Bir başka dilden seviyorum, kırmızıdan daha uzundur ![]() ![]() ![]() Yüregimin en güzel yerini alanla, Gün geçtikce canimin parçasi olup gidenle, Herseye ragmen yüzümdeki tebessümümün nedeni ile, Hayallerimin, Umutlarimin, Yarinlarimin tek sahibi ile, Mucizem'le, Hasretim'le, Sebebim'le, Bekledigim'le, Bir gün kavusacagimi Iyi bilirim Ve ben: bir kentin ortasında çığlık çığlığa bağırarak tek başına kalsam da yine seviyorum seni ![]() Ve sen: Uzaksin, Yakinsin, Özlenensin, Ama Bugün DegiL Yarin Gibi Bir 'Sey'sin Sen alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Sevgili hayalet çok ama çok teşekkür ediyorum bu ince davranışınız dan dolayı ![]() Emeğinize ve o güzel yüreğinize sağlık ![]() ![]() ![]() Saygılarımla ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'BEN SEVMEYE HAZIRIM SENİ ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Hazırım ![]() ……… ![]() ![]() ………Öyle yanımdasın ki, öyle ruhumda, her aşka ev sahipliği mi yapar sandın bu yürek? Sen misafir değildin, sen kimse değildin, sen bendin ![]() ![]() ………Hangi mevsimin ürünüydün sen, hangi güneş yapraklarını sararttı, hangi deniz susuzluğuna ilaç oldu bilmem, tek bildiğim bir aşkın iki ortağıydık, hiçbir şey bu ortaklık kadar güzel olamazdı, hiç kimse sevdama senin kadar yakışmazdı ve hiçbir aşk bu kadar ses çıkartıpta yaşanılası olmazdı ![]() ………Yazarak sevmenin, görmeden hissetmenin, bizi nasılda hasret gemisine doldurduğunu izledim başka hayatlarda ![]() ![]() ![]() ![]() ………Bir pencereyim aslında sana açılmayı bekleyen, bir adayım aslında keşfedilmeyi bekleyen, bir Leyla’yım aslında Mecnun’u çok seven, ehlileştirilmemiş bir kısrağın delice koşan arzularıyım ben; gel ![]() ………Ansızın bastıran, yağmura yakalanmış sevda oldun bana, yağdıkça doluyorsun içime ![]() ![]() ![]() ………Ben mahkumum sana, hep yakalanma tedirginliğini içimde büyütüyorum, avut beni, bir sevdanın koynunda savrulup duruyorum, sürüklendiğim yer yüreğinin kıyıları, yolcuyum ben sana, kilometreler aşmaktayım dudaklarına, gel ![]() ……… ![]() ![]() ……… ![]() ![]() ben sevmeye hazırım seni ya sen? alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Emeğinize sağlık harika bi yazıydı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'İkimizin Masalı Sen bir çiçek olsaydın sevda çöllerinde ömrümce yaş dökerdim kurumayasın diye seni yalnız güneşin aklığı güllerin sıcaklığı ile beslerdim ve mehtabın büyüsü ile süslerdim yapraklarını her sabah kızıllığında yeniden koklamak için sen bir defter olsaydın, ben kalem olurdum seni yazardım gece gündüz şiirlere, romanlara, dağlara, bulutlara, rüzgarlara elimin ulaştığı, gözümün gördüğü heryere seni yazardım dilime destan, yüreğime mühür kazardım bir ömür seninle yaşamak, seninle yaşlanmak için sen bir ceren olsaydın avcıların önünde sevgimi siper ederdim vurulmayasın diye yaralarını rüzgarın diliyle okşar güllerin eliyle sarardım ve seni dağların moruyla gizler pınarların diliyle seslerdim kem gözlerden, katı yüreklerden korumak için sen bir çoban olsaydın sürüler peşinde kalbimde taşırdım hep yorulmayasın diye ve kavalını rüzgarın nefesi ile üfler çağlayanların sesiyle dinlerdim her gece ayışığında duygularını okşamak için sen bir kardelen olsaydın dağların eteğinde ben yaprak olurdum rüzgarda titreyen dört bir yana kokular saçar dururdum her dem aşkın ile sarhoş olmak için sen bir dal olsaydın, ben toprak olurdum sen bir göl olsaydın, ben ırmak olurdum kalbine akardım gece gündüz senden uzak kaldığımda ağlar dururdum sen güneş olsaydın, ben dünya olurdum dönerdim ekseninde durmadan her sabah, her akşam yeniden buluşmak için ve saçlarını gökyüzünün mavisi ile yıkardım her dem güzelliğinden sarhoş olmak için alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'söyle ey sevgili! seni benim kadar seven oldu mu? siyah gözlerine bakınca seni sevdiğini anlatan oldu mu? dolaşırken ıssız gecelerde sensizliğin sessizliğinde kahrolan oldu mu? her güne hasretinle başlayap seni sensizlikte yaşayan oldu mu? kalbindeki sevgisini, yaşamını yalnızca sana adayan oldu mu? ellerini tutunca, boynuna sarılınca senin sıcaklığını sevgini yüreğinde hisseden oldu mu? hayatın çilesini feleğin silesini seninle unutan oldu mu? en ufak bir seste,en ufak bir tıkırtıda sen geleceksin diye kalbi fırlarcasına çarpan oldu mu? kalbindeki tahtın en güzel köşesinde bir daha kalkmamak üzere,evet bir daha kalkmamak üzere seni oturtan oldu mu? üzüntüsüne, mutluluğuna ve sevgisine senin resmini çizen oldu mu? seninle ağlayıp seninle gülen dertlerine ortak olan oldu mu? arkadaşın, dostun, sırdaşın seniseni benim kadar seven oldu mu? uykusuz akşamın sabaha varmayan gecelerini senin hayalinle süsleyen oldu mu? ya uçurumun kenarında bir çiçek olsanda hayatı uğruna seni kalbinde saklamak için koparmak isteyen oldu mu? yapa yalnız karanlık odasında senin sevginle aydınlanan oldu mu? dertlerin kederlerin içinde çırpınırken senin sevginle ayakta duran oldu mu? kalbi kırık hisleri buruk olsaya senin sevgine muhtaç olan oldu mu? şimdi,şimdi gözlerime bakta söyle ve kalbinin sesini dinle seni benim gibi ölümüne seven oldu mu? alıntı
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'GÜL YÜREKLİM Sen; karanlıklarıma gülümseyen güneşim, acılarımda sığındığım nefesim, gülümsediğimde gamzelerimsin ![]() ![]() ![]() **Yine güneşin üzerine zifiri karanlıklara örtüldüğü gecelerden sesleniyorum sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() duvar ve duvarlara sinmiş yalnızlık ![]() ![]() sessizliği ![]() ![]() ![]() ![]() kurup oturmuş yalnızlıklarda dayanma sebebin olan gamzelerimden seni mahrum etmekten korkuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cizgilere sığınıyorum ![]() ![]() ![]() Yüreğimi sana bırakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() deniz gibi gözlerindeki nem ![]() ![]() ![]() ![]() topraklarıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve karanlıklar üzerime cullanmadan gözlerindeki güneşi sereyim karanlıklarıma ![]() gireyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gözlerini ![]() Bu sabah perdeleri açmayacağım gül yüreklim ![]() ![]() yüreğin, karanlıklara gülümsüyorum bir cocuk misali ![]() ![]() ![]() gülüşlerin varken baharlara küskünlügümü ilan ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ecel tarlam olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koynunda ıslattığın gözbebeklerini silemesem de bırak yüregindeki tüm umutları bir nefes diye içime cekeyim ![]() ![]() ![]() sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğine düşen sızıları ve sancıları söküyorum ellerimle ![]() ![]() ![]() yağmurlarla kavgalardayım ![]() ![]() olduğuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahcendeki kuru toprakları kanımla ıslansın ![]() ![]() ![]() gelmekteyim ![]() ![]() ![]() yıldızları giydirmek için ![]() ![]() ![]() dem sıcaklık alıyorum ![]() ![]() dudaklarına Cennetin mis kokan nehirlerini bırakmak icin ![]() ![]() ![]() Ve bir gün karanlıklarda kalırsam, gözlerindeki güneşi giydirecegim gözlerime ![]() ![]() ![]() Cennetin en güzel bahcelerine uzanıp huzuru doldurucağım gecelerime ![]() ![]() ![]() hasretini ve umudunu " ektiğin ciceğe ben her gün yüreğimin denizlerinden sevdamı bosaltacağım ![]() ![]() ![]() icin bir beyaz güvercin kanatlandıracağım ![]() ![]() ise gülen gamzelerimin olduğu ![]() ![]() Hadi, uyu ne olur birazdan sabah olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seninle uyuyacağım ![]() ![]() renklerini dikmekle uğraşmalıyı ![]() ![]() karanlıklarda sana ve yüreğindeki günahlarına yanıyor olacağım ![]() ![]() baharlara gülümserken, acılarla yaralanmış bedenine yüreğimin sevda elbiselerini giydirecegim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ruhunun en derinlerinde sana yaşıyor olacağım ![]() ![]() ![]() ![]() " Sen ki gül yüreklim; Karanlıklarıma gülümseyen güneşim, Acılarımda sığındığım nefesim, Gülümsediğimde gamzelerimsin ![]() ![]() ![]() Hadi gözlerini kapat yıldızlara ![]() Ve ben, gözlerindeki Cennetin icinde nefes alıyor olacağım ![]() ![]() (alıntı) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
jasmine
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'iki şiirde çok güzel emeğine sağlık hayalet paylaşımın için tşkler ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'ÖLDÜĞÜM GÜN BİLE GELSEN BEKLEYECEĞİM
![]() ![]() Ümit Yaşar'ın Ayrılanlar İçin'ini Timur Selçuk ezberletmişti hepimize ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelmez haspam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç böyle beklediniz mi? ![]() Hiç böyle beklendiğinizi düşündünüz mü? ![]() ![]() Hey koca Ümit Yaşar ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ayak sesi duymayayım Kapıya koşuyorum Gelen sen misin diye Bir sarı saç görmeyeyim Yüreğim burkuluyor Ağlamaklı oluyorum ![]() Gözlerinin binlercesini görürüm Bir rüzgar değse yüzüme Ellerini düşünmeden edemem Yaktığım bütün sigaraların dumanları sana benzer Tadı senden gelir Yediğim yemişlerin İçtiğim içkilerin Ve içimdeki bu dayanılmaz sıkıntı Bu emsalsiz hüzün Seni beklediğim içindir ![]() Resmine bakamaz oldum Uykulardan korkuyorum artık Utanıyorum odamdaki bütün eşyalardan Şu sedir hala gelip oturmanı bekliyor Şu ayna karşısında güzelliğini seyretmeni Şu kadeh dudaklarına değebilmek için duruyor masada ![]() Ve şu saat geldiğin anda Durabilir sevincinden Zaman çıldırabilir Çünkü benim dünyamda Ölümsüzlük, seni sevmek demektir ![]() Bir çocuk doğmayı bekler Bir ağır hasta ölmeyi Bitkiler yağmur ve güneşi bekler Yalnız bir kadın sevilmeyi Ve düşün ki bir adam İçinde bütün bekleyenlerin korkusu ve ümidi Seni bekler Asılmayı bekleyen bir idam mahkumu gibi ![]() Sen gelinceye kadar Pencerem kapalı duracak Rüzgar gelmesin diye Artık perdeleri açmayacağım Gün ışığı girmesin diye Sonra kahrolacağım Bu karanlıkta, bu derin yalnızlıkta Ve günlerce gecelerce haykıracağım Nerdesin diye, nerdesin diye, Bir gün bu kapıdan sen gireceksin Biliyorum Ergeç bu bekleyişin bir sonu gelecek Yıllarca sonra Öldüğüm gün bile gelsen Bütün bu bekleyişlerimi ve öldüğümü unutup Çocuklar gibi sevineceğim Kalkıp sarılacağım ellerine Uzun uzun ağlayacağım ![]() "Öldüğüm gün bile gelsen ![]() ![]() Böyle bekleyiş olur mu? ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle beklersen, kavuştuğunda öldüğünü bile unutursun gerçekten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şiir güzel şey dostlarım ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'YÜREĞİNİ YOKLA EY DOST!PAYLAŞ Kİ YÜREĞİN BÜYÜSÜN ![]() ![]() Dur dostum, dur ve bak etrafına ![]() ![]() ![]() Ne görüyorsun Orada, karlar üzerinde yırtık pabuçlarıyla okula giden çocuklar var ![]() ![]() ![]() ![]() Orada dağ yollarında doğuran anneler var ![]() ![]() ![]() Orada annesinin memesinden süt yerine kan emen bebeler var ![]() ![]() ![]() Orada, gözleri hep bir iş umudunda sönen, evine her akşam ekmeksiz dönen, yüreği utanç mengenesine sıkışmış babalar var ![]() ![]() ![]() Orada çocuklarını avutmak için tenceresinde aş yerine taş kaynatan anneler var ![]() Orada kapısını soğuk rüzgarlardan başka kimsenin çalmadığı, açmadığı garipler var ![]() ![]() ![]() Yaşlılar, dullar, yetimler, yatalak hastalar var ![]() Doktorsuz, ilaçsız, mezar sessizliğindeki evlerinde kuşatılmış bir nice insan var orada ![]() ![]() ![]() Çöplüklerde ekmek arayanlar var ![]() ![]() ![]() Dur ve bak etrafına ![]() ![]() ![]() Isınamayanlar, aylarca et görmeyenler, bir lokma ekmek için çamurlara bulananlar var orada ![]() ![]() ![]() Gör onları ![]() ![]() ![]() Önce gör! Görmezsen mes ulsün çünkü ![]() ![]() ![]() Bir beldede açlıktan ölse bir kişi, tüm şehrin insanları sorumlu tutulur onun ölümünden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gör, çünkü komşusu açken tok sabahlayan bizden değildir diyor ![]() Gör ve ağla, Ömer bin Abdülaziz gibi: Ümmet içindeki açların, fakirlerin, hasta olup ilaç bulamayanların, sırtına giyecek elbisesi olmayanların derdine düşen, Ömer bin Abdülaziz ![]() Boynu bükük yetimlerin, yalnızlığa terkedilmiş dul kadınların, hakkını arayamayan mazlumların, küfür ve gurbet diyarlarındki Müslüman esirlerin acısını yüreğinde duyan, Kendisini, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmaya takati olmayan muhtaç yaşlılardan, aile efradı kalabalık olan fakir aile reislerinden sorumlu hisseden ![]() ![]() ![]() Ömer bin Abdülaziz gibi ağla ve sor: Ya yarın hesap gününde Rabbim bunlar için beni sorguya çekerse, Rasululllah bunlar için bana serzenişte bulunursa ben nasıl cevap vereceğim ![]() Çünkü sorulacaksın! Gör ve ulaş Fatih gibi kuytu sokaklarına şehrin ![]() ![]() ![]() Yıkılmış hanümanları bul, mahcub gönüllere var, vakıf vakıf tutuştur sönmüş ocakları ![]() ![]() ![]() Bezmi Alem, Gülnuş Sultan ol, kanat ger, fukara hastacıklara, sebil ol, susuzluktan dudağı çatlamışlara ![]() ![]() ![]() Gör onları, çünkü Beni kalbi kırıkların yanında ara diyor Rabbin! Rabbine bir yakınlık bulmak için gör! Gör ve paylaş! Paylaşacak neyin varsa ![]() ![]() ![]() Mal, mülk toplayıp, üstüne oturanları kınıyor Yaratan ![]() ![]() ![]() Yazıklar olsun diyor toplayıp toplayıp sayanlara ![]() ![]() ![]() Karunlaşanlara yazıklar olsun! Malını mülkünü putlaştıranlara! Karunlaşanlar yerin dibine geçiyor Kur anımıza göre ![]() ![]() ![]() Elini sıkıp yalayanlara yazıklar olsun! Yetimi itip kakanlara ![]() ![]() ![]() Muhtaçlara hor bakanlara ![]() ![]() ![]() Yazıklar olsun! Unutma: Bir melek iner her gün göklerden Dua eder paylaşanlar için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve bir melek yönelir Rezzak-ı Aleme, telef et nesi varsa cimrilik edenin, telef et! diye seslenir ![]() Kefenin cebi yok unutma ![]() ![]() ![]() Paylaş! Hiç olmazsa tebessümünü paylaş! Bir tebessüm bırak geride ![]() ![]() ![]() ![]() Cömertliğinden iz kalsın! Sevinç taşı insanların yüreğine, ümid taşı! Ekmeğini paylaş ![]() ![]() ![]() Sofranı paylaş! Rızkı veren pay ayırmış sofrandan ![]() Mahrum için, yetim için, esir için, yolda kalanlar için, borçlu olanlar için, can pazarına çıkanlar için ![]() ![]() ![]() Hepiniz fakirsiniz diyor Yaratan ![]() ![]() ![]() Her şey bir varmış, bir yokmuş O nun nazarında ![]() ![]() ![]() Yunus gibi bakarsan şayet Mal da yalan mülk de yalan Gel biraz da sen oyalan ![]() ![]() ![]() Sadece fakirler değil ![]() ![]() ![]() Herkes fakir ![]() ![]() ![]() Yaratan ı unutmazsan! Yaratan a bak, kendine bak! Bir kader tablosundan başka nedir yaşadığın? Hayat imtihanında iki insan; Ya sen muhtaç olsaydın, ve muhtaç sen olsaydı! Paylaş ki yüreğin büyüsün ![]() Fakirliğe düşeceğim diye korkmadan paylaş ![]() Paylaş ki Rabbin sevilenler kervanına katılasın! Ver! Ver çünkü, Ver diye sesleniyor Yaratan ![]() ![]() ![]() Ver diye sesleniyor Kur'an ![]() ![]() ![]() Ver çünkü, Ver dedi sana her şeyi veren ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapat gözlerini, ne kadar fakirsin, gör! Bir göz alabilir misin zenginliğinle, ya bir kalb, ya bir akıl, ya bir hafıza ![]() ![]() ![]() Nasıl bulursun eşinin ismini, nasıl tanırsın çocuğunun yüzünü, hafızan silinirse? Ver çünkü Allah bu dünyaya zayıfların duası sebebi ile yardım eder diyor Rahmet Peygamberi ![]() ![]() ![]() Ver ve güzel ver! Çünkü Sadakaları Allah alır diyor Kelam-ı Kadim! Sadakaları Allah alıyor, sakın unutma! Yaratan a vermek nasıl olursa öyle ver ![]() ![]() ![]() Edeble ver ![]() ![]() ![]() ![]() Hakk ın rahmet nazarına ma kes olarak ver ![]() Sağ elin verdiğini sol elin duymayacak kadar ![]() ![]() ![]() Sadaka taşlarının o eşsiz nezaketi içinde ![]() ![]() ![]() Yağmur gibi ver, güneş gibi ver, toprak gibi ver ![]() ![]() ![]() Kibirsiz ol verirken ![]() ![]() Başa kakmadan ver! Mihnet yüklemeden! Aşağılamadan, hor görmeden ver! Kendini onun yerine koyarak ver ![]() ![]() ![]() Allah ın lütfunu paylaşan iki kul gibi ver ![]() Malının içinde saklanmış hakkı iade eder gibi ![]() ![]() ![]() Arınma duygusuyla ver! Paran arınsın, buğdayın arınsın, malın mülkün arınsın, yüreğin arınsın! Bir Müslümanın yufka yüreği ile kuşatırcasına ver! Şefkatle, sevgiyle, çağlayanlar gibi ver! Bir mü'minin edebi içinde ver! Rabbin buyruğuna bütün kalbinle katılırcasına ver ![]() Yarım hurma ile olsun ateşten korunurcasına ver ![]() Sevdiklerinden ver ![]() Severek ver! İyiliklerle, güzelliklerle, Rabbin rahmeti ile buluşma niyetiyle, yüz aydınlığı için ver, gönlünde sevinç pırıltıları ile buluşmak için ver ![]() ![]() ![]() Kazalara belalara zırh olsun diye ver ![]() Kurtlanmış fasulyeyi verme, çürümüş domatesi, kokmuş eti, atılacak elbiseyi verme ![]() ![]() ![]() Seni iğrendirecek olanı verme ![]() ![]() ![]() Yarın senin sofrana konulacak olanı, üzerine giyeceğin şeyleri ver ![]() ![]() ![]() Verdiklerin ahiret azığın olsun ![]() ![]() ![]() Cennet sofrana konsun ![]() Erteleme ver! Erteleyenler helak oldu diyor Kutlu Önder'in ![]() ![]() ![]() Yarın verecek zamanın olmayabilir ![]() ![]() ![]() Bak nasıl da göçüp gidiyor ansızın kafileler ![]() ![]() ![]() Dağlar gibi malı mülkü bırakarak ![]() ![]() ![]() Kısa bir süre ver Rabbim diyeceğin anlar gelecek, sadaka verecek kadar, iyiler defterine geçecek kadar bir süre ver ![]() ![]() ![]() Oysa ecelde pazarlık yok ![]() Dar zamana bırakma hesabı, kitabı ![]() ![]() ![]() Derle, toparla, denkleştir ve gönder göndereceklerini ![]() ![]() ![]() Bak etrafına bir ![]() ![]() ![]() Gör ![]() ![]() ![]() Görmemekten sorumlusun ![]() Ver Vermemekten sorumlusun ![]() ![]() ![]() Altına ve gümüşe kul olanlar helak oldu ![]() ![]() ![]() Unutma! Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|