Borukkuyu Köyü Hakkında Bilgi Altınekin Konya |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Borukkuyu Köyü Hakkında Bilgi Altınekin KonyaAltınekin Borukkuyu Köyü - Borukkuyu Köyü Hakkında - Borukkuyu Köyü Resimleri - Borukkuyu Köyü Tanıtım BORUKKUYU KÖYÜ: Köyün Adı Borukkuyu Geçim Kaynağı Tarım ve Hayvancılık Nüfusu 105 KADIN 97 ERKEK 202 TOPLAM Borukkuyu Köyü ;İlçemizin Güneydoğusunda yer almakta olup nüfusu adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 202 kişidirDaha önce Hacınuman Köyüne bağlı bir yayla iken 1952 yılından itibaren köy olmuşturYörede mevcut durumdaki su kaynaklarının çok olması ayrıca yörede önceleri doğal olarak yetişen ve süpürge yapımında ve yakacak olarak kullanılan bir tür ot türünün bulunması nedeniyle bu ismi almıştır İlçe genelinde daha çok zengin ve verimli topraklara sahip olan yörede genellikle baharlık bitkiler (fasülye,kavun,ayçiçeği,pancar ,zeytin) yetiştiriciliği yapılmaktadır Köyde içme suyu,camii,okul,köy konağı,sağlık evi ve 10 dekarlık köy koruluğu bulunmaktadır Bunun dışında hayvancılık ( küçükbaş ve büyükbaş ) ve tahıl yetiştiriciliği de yapılmaktadır Köyün İlçeye olan uzaklığı,27 km olup yolu İlçe merkezine kadar asfalttırGüneyinde Koçaş,Kuzeydoğusunda Yenikuyu köyleri ile komşudur Köyümüzde eğitim gören öğrencilerimiz öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle "Taşımalı Eğitim Kapsamında" Altınekin Merkez İlköğretim Okulunda eğitim görmektedirler Borukkuyu Köyüne Ait Resim ve bilgileri Bu başlık altında paylaşabilirsiniz |
|