![]() |
Kırşehir Şiirleri - Kırşehir İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırşehir Şiirleri - Kırşehir İle İlgili ŞiirlerKırşehirle ilgili şiirler Kırşehir hakkında şiirler Kırşehir şiiri Kırşehir İkinci vatanın neresi dersen ![]() Erzurumdan sonra yurdum Kırşehir ![]() Budur geleneği töresi dersen ![]() Sofrasında bağdaş kurdum Kırşehir ![]() Terme kaplıcası şifa kaynağı ![]() Kaman,Mucur,bir de var Çiçekdağı ![]() Sende bulunur mu nar dinekbağı ![]() Kaman cevizini kırdım Kırşehir ![]() Kimse tarihini unutmaz haşa ![]() Garipname yazmış bak Aşık paşa ![]() Usta şekil verir has mermer taşa ![]() Kalfaydım yanında durdum Kırşehir ![]() Kırşehirde derler Nörüyon gardaş ![]() Bozlağın ustası Muharrem Ertaş ![]() Çekiç Ali,Neşet bizlere sırdaş ![]() Abdal meclisine girdim Kırşehir ![]() Ahi Evran Veli esnafın piri ![]() İnce ruhlu şair Ahmed Gülşehri ![]() Ozanlar diyarı açmış gülleri ![]() İçinden bir tane derdim Kırşehir ![]() Süleyman Türkmani Ahi müridi ![]() Şemsi Yastımanda sende bir idi ![]() Sana karşı minnet borcum var idi ![]() Biraz olsun ben de verdim Kırşehir ![]() Petlasın dumanı çıkar göklere ![]() Caca Bey taht kurmuş hep gönüllere ![]() Ahi kültürünün merkezi nere ![]() Gönül gözü ile gördüm Kırşehir ![]() Osman öğretmene iş veren kimdi ![]() Kaşığı içinde aş veren kimdi ![]() Böyle bir vefalı eş veren kimdi ![]() Her zaman kendime sordum Kırşehir ![]() Osman Alpsoy Kırşehirlim Dağılmışız ayrı ayrı kollara, Ulaşalım Ahilikten dallara, Gönülden gönüle giden yollara, Varacağız Kırşehirlim birlik ol! Bülbül yakmış akçakente abayı, Dolaşalım akpınarı obayı, Aşık paşa Ahi evren Babayı, Anacağız Kırşehirlim birlik ol! Yakışır bağlamam Ertaş eline, Selam Boztepeye malle çölüne, Rahmet denizine mucur gölüne, Dalacağız Kırşehirlim birlik ol! Meşe köyü çağır kanı çay ağzı, Yükselecek bozkırımın avazı, Kaman çayırında şükür namazı, Kılacağız Kırşehirlim birlik ol! Gönül dostum Çiçekdağın uşağı, Sahalarda beyaz yeşil kuşağı, Zahidem ardından bir gönül dağı, Çalacağız Kırşehirlim birlik ol! Melik Gazi Şeyhim Edebali ye, Selam Caca beyle Bektaş Veliye, Şemsi Yastıman a Şıhım Aliye, Yanacağız Kırşehirlim birlik ol! Merak edip soran olursa beni ![]() Bu yolda Şairlik kimliğim yeni ![]() Bize gönül veren sevdalı teni ![]() Saracağız Kırşehirlim birlik ol! Ramazanım Korkorlunun dağından, Çiçek açtım memleketin bağından, Hak olan ekmeği bilgi çağından, Alacağız Kırşehirlim birlik ol! Ramazan Kurt Şirin Kırşehir Ana vatanımsın baba yurdumsun Ozanlar diyarı şirin Kırşehir Uzak kaldım gurbet elde derdimsin Hasretin bağrımda derin Kırşehir Kimi engin kimi yüksek evlerininen Kimi fakir kimi zengin beylerininen Kazaların nahiyelerin köylerininen Gönlümün içinde yerin Kırşehir Feleğin yazdığı kara yazıynan Çok yürüdüm bağrımdaki sızıynan Kara kaşlarıynan kara gözünen Aşık etti beni birin Kırşehir Garibim engince gönüller alan Aşkı feryadınan sazını çalan Ozanlar içinde birimiz olan Muharrem ustadır erin Kırşehir Güzel Kırşehir Anamın atamın yurdu yuvası Derdimin ağrımın bitmez devası Zemzem gibi suyu,temiz havası Şehirler serdarı güzel Kırşehir Cıvıl cıvıl yavruların ötüşür Şipir şipir sevdalılar öpüşür Gurbetliğim sılam diye tutuşur Her şeylerin güzel, güzel Kırşehir Sana şiir yazmak bunca kolaydır Servilerin ok ok bahçelerin yaydır Süslerin zümrüt zümrüt yerin yayladır Her yerlerin güzel,güzel Kırşehir Yeryüzünde bir cennetin nakışı Ceylan ceylan yiğitlerin bakışı Enginleri yüceleri yokuşu Tabloların güzel , güzel Kırşehir Boyacı’nın sevgilisi sen varsın Dünya beni terk eylese sen varsın En son beni sen bağrına basarsın Servişlerin güzel,güzel Kırşehir AŞIK BOYACI |
![]() |
![]() |
|