Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akçakent, ilçesi, kırşehir

Kırşehir Akçakent İlçesi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırşehir Akçakent İlçesi



09051990 tarihinde ilçe olmuştur 21 köyü vardır Toplam nüfusu 15821 şehir (belediye) nüfusu 1448, köylerin toplam nüfusu ise 14373’dür Yüzölçümü 459 km2, yükseklik 1410 metredir İlçenin, içerisinde ilimizin tek tabii ormanı olan Meşe Ormanlığı yer alır Mesire yeri ve turizm için çok elverişlidir İlçenin en yüksek yeri olan Koyu Tepe 1440 metre yüksekliğindedir İlin en önemli tiftik ve yapağı üretimi burada yapılır Geçim kaynağının önemli kısmını hayvancılık ve Tarım ürünleri teşkil eder İlçeye bağlı Boğazevci kasabası ilimizin nüfus bakımından büyük kasabalarından biridir (Nüf: 2112)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.