Koçubaba Köyü Hakkında Bilgi Balışeyh Kırıkkale |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Koçubaba Köyü Hakkında Bilgi Balışeyh KırıkkaleBalışeyh Koçubaba Köyü Bilgileri - Koçubaba Köyü Hakkında - Koçubaba Köyü Tanıtımı -Koçubaba Köyü Resimleri Koçubaba, Kırıkkale ilinin Balışeyh ilçesine bağlı bir köydür İlçe:BALIŞEYH İl: KIRIKKALE İle Uzaklığı:54km İlçeye Uzaklığı:27km Rakım: Kültür Orta Anadolu'nun Kırıkkale,Kırşehir yöresinin kendine özgü kültürü hakim olmakla birlikte köy insanı Bektaşilik mezhebindendir Coğrafya Kırıkkale iline 54 km, Balışeyh ilçesine 27 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre Kasaba nüfus verileri 2007 236 2000 161 1997 200 Ekonomi Kasabanın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Karasal iklimin hakim olduğu Koçubaba'da Buğday,Nohut ve Arpa gibi tahıl ürünleri en çok üretilen tarım ürünleridir Büyükbaş hayvan olarak inek ,küçükbaş hayvan olarak da koyun yetiştiriciliği yapılır Altyapı bilgileri Kasabada , ilköğretim okulu vardır ama kullanılmamaktadır, ögrenci sayısı yeterli olmadığı için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır İlöğretim öğrencileri servis ile kasabanın bağlı bulunduğu ilçede eğtim görmektedirleriçme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır Kasabaya ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Koçubaba Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|