Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aksarayda, bölgesel, eğitim, fuarı

Aksaray'da Bölgesel Eğitim Fuarı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aksaray'da Bölgesel Eğitim Fuarı

Aksaray'da bölgesel eğitim fuarı
Aksaray Valisi Sebati Buyuran, fuarın açılışında, halk eğitim faaliyetlerinin, yaygın eğitim alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi

AKSARAY (AA)
Aksaray'da 9 ilin halk eğitim merkezlerinin katılımıyla düzenlenen "Bölgesel Halk Eğitim Fuarı" açıldı Aksaray Valisi Sebati Buyuran, fuarın açılışında, halk eğitim faaliyetlerinin, yaygın eğitim alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi
Halk eğitim faaliyetlerini çok önemli bulduğunu belirten Buyuran, "Halkeğitim faaliyetleri çok çeşitli etkinliklerin yapıldığı, insanlarımızın meslek kazandırma eğitimlerinden tutun, okuma yazma kursları, bilgisayar kurslarına kadar çok değişik alanlarda eğitime tabi tutulma imkanını sağlıyor" dedi

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HalkEğitim Daire Başkanı Aynur Cılga da yaygın eğitimin toplumun her yaş veeğitim düzeyindeki tüm bireyleri kapsayan, onların ilgi istek veihtiyaçları doğrultusunda organize edilen, toplumsal kalkınmanın temelunsuru olan nitelikli insan gücünün yetiştirmek amacıylagerçekleştirilen faaliyetler olduğunu söyledi

Kurumsallaşarak 1956 yılından bu yana toplumun ekonomik sosyal kültürelve teknolojik gelişimine katkı sağlayan 926 halk eğitim merkezi ile 7milyonu aşkın yurttaşa mesleki ve teknik eğitim, okuma ve yazma, sosyalkültürel kurs ve etkinlikler aracılığıyla ulaştıklarını ifade eden Cılga, şunları kaydetti:"Büyük bir nüfusa sahip olan ülkemizde bu sayı yeterli görülmemelidirSürekli gelişim, yaşam boyu öğrenme olanak ve seçenekleriniyurttaşlarımıza sunan halk eğitim merkezlerimiz daha da güçlendirilmeli,il özel idareleri, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşları ve meslekörgütlerinin katkılarıyla desteklenmeli, işbirliği ve güç birliğiyapılmalıdır Toplumsal kalkınma projeleri ile öne çıkan bir yaygıneğitim kurumu olarak önemli işlevler üstlenen halk eğitim merkezleri,birlik ve beraberliği, dayanışmayı güçlendirmek, yöresel el sanatları,kültürel etkinlikleri tanıtmak, toplumla paylaşmak için bölgesel halkeğitim fuarları açmaktadır"

Aksaray Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ise Aksaray'da 2007-2008 eğitim öğretim yılında 55 değişik branşta, 296 adet meslek edindirme vesosyal kültürel kurs açıldığını, kurslara 3 bin 181 kadın, 3 bin 656erkek toplam 6 bin 837 kursiyerin katıldığını bildirdi

Konuşmanın ardından, Vali Sebati Buyuran, Jandarma Komutanı Albay Aliİnlek, Belediye Başkanı Nevzat Palta ile fuar açılışına katılandavetliler, Aksaray'ın yanı sıra Yalova, Balıkesir, Samsun, Trabzon,Muş, Elazığ, Manisa, Erzincan halk eğitim merkezlerince açılan stantları gezerek yetkililer ve kursiyerler tarafından yapılan el işi ürünleriinceledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com