![]() |
İç Anadolu Bölgesi Türküleri - İç Anadoluya Ait Türküler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Bölgesi Türküleri - İç Anadoluya Ait Türkülerİç Anadolu Bölgesi Türkülerinin Hikayeleri İç Anadolu Bölgesinin Şarkıları İç Anadolu Bölgesinin Türküleri Manileri Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün (ZİYA'NIN TÜRKÜSÜ) - Yozgat yöresi Çamlığın başında tüter bir tütün; Acı gormiyenin yürüğü bütün Ziya'nın atını pazara tutun Gelen geçen Ziyam ölmüş desinler ![]() At üstünde guşlar gibi dönen yar, Gendi gidip ehbabları yanan yar ![]() Benim yarim yaylalarda oturur Ak elini soğuk suya batırır Demedim mi yarim ben sana Çok muhabbet tez ayrılık getirir ![]() At üstünde guşlar gibi dönen yar, Gendi gidip ehbabları yanan yar ![]() Ham meyveyi koparttılar dalından Ayırdılar beni nalı yerimden Demedimmi nazlı yarim ben sana Çok muhabbet tez ayrılık getirir ![]() At üstünde guşlar gibi dönen yar, Gendi gidip ehbabları yanan yar ![]() Kemal Erdinç Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün (ZİYA'NIN TÜRKÜSÜ) - Yozgat yöresi "At Üstünde Kuşlar Gibi Dönen Yar Gendi gidip ehbabları kalan yar" nakaratıyla söylenen Ziya Türküsünün Hikayesi şöyledir; Ziya yakışıklı bir delikanlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|