08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Bölgesinin Geçim Kaynakları - İç Anadolu Geçim Kaynağı
İç Anadolu Bölgesinin Geçim Kaynağı
İç Anadolu Bölgesinin Geçim kaynakları
İç Anadolu Bölgesi'nin ekonomisi daha çok tarım ve hayvancılığa dayanır Tarım alanlarının en geniş olduğu bölgemizdir Yaygın olarak tahıl tarımı yapılır Buğday, arpa, çavdar, şeker pancarı, patates, yeşil mercimek, nohut, armut ve elmanın en fazla yetiştirildiği bölgedir Yağış miktarının az olması, bölgede nadas yönteminin yaygın olarak kullanılmasında etkili olmuştur Toplam hayvan sayısının en fazla (% 25) olduğu bu bölgemizde özellikle koyun yetiştiriciliği yaygındır Bölge, madenler açısından fazla zengin sayılmaz Endüstri kuruluşlarının, Marmara ve Ege Bölgesi'nden sonra en yoğun olduğu bölgemizdir Endüstri kuruluşları, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Konya ve Kayseri'de yoğunlaşır İç Anadolu, turizmin en fazla geliştiği dördüncü bölgedir Ankara, Konya, Niğde ve Kayseri bölgede turizmin canlı olduğu yerlerdir Sağlık turizmi de yaygındır Ancak bölgedeki birçok kaplıca ve ılıca çevresinde tesis yoktur Haymana, Ayaş, Kozaklı, Balıklıçermik, Yozgat, Eskişehir ve Kırşehir kaplıcaları her yıl birçok insanın tedavi için uğradıkları yerdir ve çok rağbet görür
|
|
|