İç Anadolu Bölgesinin Ninnileri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Anadolu Bölgesinin Ninnileriİç Anadolu bölgesinde söylenen ninnniler İç anadolu bölgesi ninnileri Dandini dandini dastana Danalar girdi bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı Dandini dandini damama Kızlar gider hamama Hamamın yolu taşlıdır Kızım kara kaşlıdır Dandini dandini dan kuşu Yüksek saraylar kuşu Çalım çırpım yuvası Şeker getir yavrumun babası Dandini dandini danadan Bir anadan bir babadan Bağışlasın Yaradan Nenni benim oğlum neni Babası beyler başı nenni Anası cevahir taşı neni Nenni benim oğlum neni Nenni dedim uyuyasın Kaymak verdim büyüyesin Uyumuyor ben neydeyim Neneni yavrum nenni neni Nenni dedim yatasın Kızıl güle batasın Kızıl gül bir ağaçtır Duldasında yatasın Nenni der de uyuturum Uyutur da büyütürüm Ben yavrumu yürütürüm Nenni yavrum nenni nenni Nesi var yavrumun nesi var Benim yavrumun uykusu var Uyusun da büyüsün neni Tıpış tıpış yürüsün neni Nen çalar uyurdum neni Üstünü soyudurum neni Mevlam izin verirse Küçüksün büyüdürüm nenni Dandini dandini dastana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı Eee Eee Eeeh Dandili oğlum dandili Ulu Caminin kandili İmamların asası Küçük kürkün yakası Tüccarların kasası Güvalerin kesesi Al babası al babası Yağlığımı sar babası Oğlun mektebe hazırla Kitap al da sal babası Dandin dandin danadan Doğmuş bebek anadan Böyle güzel doğar mı? Öyle çirkin anadan |
|