Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bağlum, beldesi, keçiören

Bağlum Beldesi Keçiören Ankara

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bağlum Beldesi Keçiören Ankara

ankara Köyleri - Bağlum beldesi - Bağlum beldesi Hakkında - Bağlum belde Tanıtımı - Bağlum belde Resimleri

Bağlum, Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı 24000 nüfuslu beldesidir Merkeze 13 km uzakta, Kuzeyde Sirkeli, Çalıseki, Sarıbeyler ve Kösrelik Köyleri, Güneyde Ufuktepe, Uyanış, Bademlik ve Ovacık Mahalleleri ile Keçiören İlçesi; Doğuda Pursaklar, Saray ve Mahmudiye, Batıda ise Memlik, Yakacık ve ivedik Köyleri ile çevrili güzide bir yerdir Bağlum; Karakaya, Kafkas, Karşıyaka ve Hisar Mahalleleri olmak üzere 4 mahalleden oluşmaktadır

Bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan belde 1530 yılında Anadolu Vilayetinin Ankara kazasına bağlı bir köy olup, 37 haneli köyün 19 hanesi Tımar’a ayrılmıştır[1]

Evliyalar diyarı olan Bağlum'un belde mezarlığında Horasan’dan gelme Yakup Evliya, yine Merkez Camii avlusunda Horasan’dan gelme Yusuf ve Sadık Evliyaların türbeleri bulunmaktadır Ayrıca İslam alimi Seyyid Abdülhakîm Arvâsî ve Necip Fazıl Kısakürek’in üstadı Asım Köksal'ın mezarlarıda belde mezarlığındadır

Bağlum özellikle bağları ve Kış armudu ile ünlüdür, halkının geçim kaynağı da çiftçiliktir Tarım ve Hayvancılığın giderek önemini kaybettiği belde günümüzde kasapları ve piknik alanları ile tanınmaktadır Yüksekliği merkeze göre fazla olan belde de (rakım 1175m) Devlet Hava Meydanları'nın uzak mesafe radarı[2] ve PTT'nin kurmuş olduğu bir istasyon ve telefon bakım merkezi mevcuttur

Belde halkının eğitim seviyesi yıllar geçtikçe yükselmeye devam etmektedir 2007 yılında 3 ilköğretim okulu ve 1 lise ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir 1999-2000 eğitim öğretim döneminde belde okullarındaki kayıtlı öğrenci sayısı 2550'dir Bu hizmet 100 öğretmenle sunulmaktadır

Belde de 1963 yılında Bağlum Spor kurulmuş olup daha sonra Bağlum Belediye Spor Kulübü olarak ismini değiştirmiştir 2006-2007 sezonunda 3Lig 2Grup'ta mücadele etmektedir

Bağlum hızla nufusu artmakta ve günümüzde 40 bini geçmiş bulunmaktadır Bağlum kafkaslar kentsel bir dönüşüm içinde olup büyük ilgi görmekte ve mütehitlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden bir yer olmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com