Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altındağ, ankara, atatürk, bilgileri, ilköğretim, okulu

Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Altındağ Ankara

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Altındağ Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtımı - Altındağ'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında

Kurumun Tarihçesi :

Okulumuzun temeli ATATÜRK ‘ün emirleri ile Mimar Mukbil TAŞ tarafından 1924 yılında atılmıştır Zamanın parasıyla Özel İdare tarafından 60000 tl harcanarak 1925 yılında öğretime açılmıştır

Binanın biri Latife Hanımın adına kız ilkokulu diğeri de Gazi ilkokulu adına erkek örenciler okumuşlardırDaha sonra kız ve erkek öğrenciler birleştirilmiş, okulların adı gazi 1 ve gazi 2 ilkokulu adı ile öğretime devam etmişlerdir

Mustafa Kemal’e ATATÜRK soyadı verildikten sonra Atatürk 1 , Atatürk 2 adını almışlardır1960 yılından sonra doğu kısmındaki bina (şimdiki B blok) Atatürk ilkokulu batı kısmındaki bina (şimdiki A blok) ise Atatürk Ortaokulu olarak ikiye ayrılmışlardırOkulun ilk müdürü Mithat Mengü'dür Atatürk Ortaokulu 1977 yılında öğretime kapatılmıştır Sadece ilkokul olarak hizmete devam etmiş Daha sonra 29/09/1986 yılında diğer binada Atatürk Ortaokulu olarak eğitime ve öğretime başlamıştır 1987 yılında B bloktaki Atatürk İlkokulu kapatılarak IX Akşam Sanat Okulu olmuştur 1997 yılından sonra her iki bina ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir Okulumuzun ilk kurucusu ve müdürü Süleyman Serdaroğlu'dur

Kurum Olarak Vizyonumuz;

· Atatürk’ün kurdurduğu bir okul olarak, eğitim-öğretim alanındaki başarılarıyla, sosyal etkinlikleriyle göz önünde olan ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmak

Atatürk İlköğretim Okulu Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Atatürk İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrKurum Olarak Misyonumuz;

Öğrencilerimizi, teknolojiyi kullanan, kendisiyle barışık, hoş görü ve öz güvenli bireyler olarak, Atatürk İlkeleri doğrultusunda yetiştirmek
Okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim alanında var olmak
Türk toplumunun milli ve ahlaki değerlerini önemseyen insanlar yetiştirmek için varız
Öğrencilerimizin severek geldiği bir okul ortamı hazırlamak için varız

afları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Anafartalar CdEski Adliye Yanı Ulus AltAnk

Telefon Numarası: 3123113766

Faks Numarası: 3123114757

E-mail Adresi :altindagataturkio@gmailcom

Web Adresi: Atatürk İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com