08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pezik (Pazı) Mücveri (Karadeniz)

Malzemeler : 2 bağ pezik (pazı), 2 adet soğan, 2 fincan pirinç, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz-karabiber-nane
Yapılışı : Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince doğranıp haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar) Süzülür, üzerine biraz soğuk su gezdirilir Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak derince bir kaba alınır İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, ince doğranmış soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır Tavaya bir miktar sıvıyağ koyulup, kızdırılır Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1 cm) yayılır Kızartma işlemi yaparken tava yaş yavaş sallanmalıdır Bir tarafı kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer taraf kızartılır Hafifi soğuduğunda dilimlere ayrılarak servis edilir (bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilinir
|
|
|