Galdirik Kavurması (Karadeniz) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Galdirik Kavurması (Karadeniz)Galdirik Kavurması : Malzemeler: 1 bağ galdirik, 3-4 adet yeşil veya kuru soğan, yarım demet maydanoz, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, pulbiber, tuz Yapılışı : Galdirik temizlenip yıkanır, ince doğranır, tuzlu kaynar suda haşlanır Üzerinden soğuk su geçirilir Bir tencereye sıvı yağ konur Doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Pulbiber ilave edilip galdirik eklenir ve karıştırılarak kavrulur Kıyılmış maydanoz, çırpılmış yumurta eklenip servisi yapılır Not:Galdirip saplı, yeşil yapraklı bir bitki olup, ilkbahar ve yaz aylarında yetişir Sadece gövde kısmı yenir |
|