Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pepeçura, trabzon

Pepeçura (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pepeçura (Trabzon)



1 kg siyah üzüm

6 su bardağı su

1,5 çay bardağı tozşeker

Yarım çay bardağı nişasta

Yarım çay bardağı un

Yapılışı:


Siyah üzümleri su ve şekerle birlikte bir tencerede iyice kaynatın Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirin (5 su bardağı üzüm suyu elde edin) 4 su bardağı üzüm flsuyunu bir tencereye alın Artan üzüm suyu ile un ve nişastayı karıştırın Karışımı tenceredeki üzüm suyuna ekleyin Karıştırarak pişirin 10 dakika kaynadıktan sonra, küçük kaselere veya kuplara paylaştırın Soğuduktan sonra servis yapın


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.