Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurması, trabzon, turşu

Turşu Kavurması (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Kavurması (Trabzon)



Malzemeler:

1kg fasulye turşusu

5 diş sarımsak

3 adet soğan

tuz

½ su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:


Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin Hafif ateşte pişmeye bırakın Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin Hepsini beraber kavurun Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.