Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsili, pilav, trabzon

Hamsili Pilav (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Pilav (Trabzon)



Malzemeler:

15 kg hamsi

2 kase pirinç

2 paket fıstık

2 paket kuş üzümü

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

2 iri soğan

1 su bardağı zeytinyağı

2 kaşık tereyağı

Yapılışı:


Hamsiler ayıklanır, kılçıkları hamsiler birbirinden ayrılmadan çıkarılır Orta büyüklükte bir tepsiye sırtı tabana gelecek şekilde dizilir, aynı şekilde yan kısımlarada dizilir İçi için: 2 baş soğan küçük küçük doğrandıktan sonra zeytinyağında kavrulur ve fıstık ilave edilir Üzüm, tuz ve pirinci ilave edilir, kavrulduktan sonra pirinçler tam örtülecek şekilde su ilave edilir, iç pilav pişirilir Kara biber ve şeker katılır Tepsiye dizilen hamsilerin üzerine yayılır, kalan hamsiler de üst kısmı örtecek şekilde düzenli olarak tepsiye dizilir Tereyağ ile dağlanır ve hamsiler pişene kadar fırında tutulur Ilık servis yapılır İstenirse soğuk da yenir


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.