Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diyarbakır, meftunesi, patlıcan

Diyarbakır Patlıcan Meftunesi..

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır Patlıcan Meftunesi..



Malzemeler


1 yemek kaşığı biber salçası

4 adet domates

4 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı tuz

8 adet patlıcan

1 tatlı kaşığı pul biber

1 kg kuzu parça et

4 diş sarmısak

2 yemek kaşığı sumak

1 kahve fincanı sıvıyağ

Tarif Bilgileri

Kategori: Et Yemekleri









Yapılışı


Sumağı 3 bardak suda bekletin

Patlıcanları kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp, tuzlu suda bekletin

Eti yıkayın, tencereye ya da güvece koyun Sıvıyağ ve tuz ilave edin Et suyunu çekince salça ilave edip karıştırın Patlıcan, küçük küçük doğranmış domates, yeşil biber, pul biber ve sumağı suyuyla birlikte koyun Kısık ateşte 60 dakika pişirin Dövülmüş sarmısak ilave ettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.