Şıllık Tatlısı - (Urfa Mutfağı ) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şıllık Tatlısı - (Urfa Mutfağı )Malzemeler : 2 su bardağı un, 300 gr ceviz içi, 600 gr şeker, 3 yemek kaşığı sade yağ Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 su bardağı su ile akıcı hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için sacın üzeri yağlanır Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir Bütün hamura aynı işlem uygulanır Bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine şeker ilave edilir Üç su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Ceviz içi döğülerek bir kaba alınır Sacda pişirilmiş ekmekler (yufka) sayılarak iki kısma bölünür Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir Hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, beş on dakika bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır -Alıntı- |
|