Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağı, tatlısı, urfa, şıllık

Şıllık Tatlısı - (Urfa Mutfağı )

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şıllık Tatlısı - (Urfa Mutfağı )






Malzemeler :


2 su bardağı un, 300 gr ceviz içi, 600 gr şeker, 3 yemek kaşığı sade yağ


Yapılışı:


Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 su bardağı su ile akıcı hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için sacın üzeri yağlanır Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir Bütün hamura aynı işlem uygulanır Bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine şeker ilave edilir Üç su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Ceviz içi döğülerek bir kaba alınır Sacda pişirilmiş ekmekler (yufka) sayılarak iki kısma bölünür Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir Hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, beş on dakika bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır


-Alıntı-

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.