evet yanlış duyadınız yemeğin adı döndermeısırgan otunu biz buna dalgan otu derizbunu birgüzel yıkadıktan sonra süzülmesini beklerizardından ince ince doğradıktan sonra içine dalganın azlığına çokluğuna göre azsa 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı unu koyup karıştırıyoruz yağın içine bir miktar koyuyoruz eğer koyduğumuz kabarıp yağın üzerine çıkıyorsa hepsini döküyoruzüzerini bir güzel düzeltiyoruzaltı kızardıktan sonra yani sertleşip bütün hle geldiyse tavanın üstüne kendinden daha büyük bir tabağı kapatıp ters çeviriyoruzböylelikle pişmeyen yerin tavaya gelerek pişmesini sağlıyoruztekrar servis tabağına alıp üzerine bolca yoğurt dökerek afiyetle yiyoruzaydına oktay usta gelmişti annem yarışmaya katılmıştı yöresel yemeklerle2 olmuştuannem o güne özel olarak altına krep koymuş onun üzerine döndermeüzerine yoğurt bir daha krep bir daha dönderme ve en üstünü de yoğurdu krem şanti torbasıyla süsleyip servise sunmuşjüri merakla bakmış pasta mı yemek mi diyegerçekten tadı harika oluyor yalnız ısırgan otunu eldiven giymeden yıkamayın elinize gerçkten acıtıyorannemin telefonunda resmi var inşallah gittiğimde eklerim resminigörüntü de lezzet de on numarabu da bizim aydına özgü bir yemekartık buralardaki bazı restaurantlarda soğuk meze olarak satılıyorafiyet olsun
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.