![]() |
Rozetın Anlamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rozetın AnlamıOrta yasli ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek kösedeki masaya oturur ![]() gençlerin kendisine bakarak gülüstüklerini farkeder ![]() küçük pembe kurdele seklindeki Rozetine gülmektedirler ![]() görmezden gelen adam, yan masadakilerin bu israrli siritmalarina dayanamayarak elini lacivert ceketinin yakasindaki rozete götürerek, "Bu mu?" diye bakisanlara sorar ![]() "Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakismis!" Diyerek siritmaya devam ederler ![]() dönerek, "Lütfen masama buyrun bunu tartisalim" der ![]() sevimsizligiyle siritan delikanli Sebebini anlamadigi bir utanma ve sikinti hissine kapilsa da Gelip masaya oturur ![]() sesle, "Bu Rozet tüm dünyada, içinde oldugumuz ayda, kadinlarin arasinda meme Kanseri bilincini yayginlastirmayi ifade ediyor ![]() adina takiyorum" der ![]() Bu açiklama karisinda baskalasan delikanli, "Çok üzüldüm, anneniz meme kanserinden mi öldü" diye sorar ![]() "Hayır" diye cevap verir orta yasli adam ve devam eder:"Annem sag ![]() Küçük bir çocukken kendimi yalniz hissettigim korkulu anlarimda her zaman basimi saklayabilecegm ve huzur bulacagim yumusak bir yuvadir annemin memeleri ![]() Annemin sagligi için dua ediyorum" ![]() "Himmm" diye kekeler delikanli ![]() "Bu rozeti karim için takiyorum" diye devam eder orta yasli adam ![]() "Kariniz da herhalde iyi" diye sorar dilekanli ![]() "Evet, evet" der adam "Karim benim için ask ve sevgi kaynagi olmustur her zaman ![]() ![]() sagligi için Allah'a sükrediyorum ![]() "Sanirim kizinizin sagligi için de takiyorsunuz?" "Hayir ![]() ![]() çok genç oldugunu düsünerek ihmal etmis memesinde farkettigi kitleyi ![]() nedenle geç kaldik" ![]() Genç delikanli, yüzündeki ![]() üzgünüm efendim ![]() ![]() ![]() ![]() Orta yasli adam "Kizimin anisina ögünerek takiyorum bu küçük pembe kurdeleyi ![]() ![]() git, karinla, kizinla, annenle konus" deyip cebinden çikardigi küçük pembe kurdele rozetini uzatirken, delikanli öne egilir ve "Yardim edebilir misiniz?" diye mahçup mahçup sorar ![]() ![]() ![]() "Bir mumun, diger mumu yakarak aydinlatmasiyla kaybedecegi hiçbir sey yotur ![]() ![]() ![]() Lütfen bu hikâyeyi Yayarak diger mumlari da aydgnlatgn ![]() ![]() ![]() Tüm aydinliklar kadinlarin olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|