08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamile Kalmayı Sağlayan Bazı Bitkiler
HAMİLE KALMAYI SAĞLAYAN BAZI BİTKİLER
KARANFİL: Hamile kalmayı kolaylaştırır Her gün yemeklerden sonra alınan bir karanfil hem ağzınızın hoş kokmasına hem de hormonlarınızın çalışmasına yarar hamilelikte rahimi kuvvetlendirir Normal doğum yapacak olanlar, doğuma bir ay kala her gün bir çay bardağı sıcak suya 1 karanfili 5 dakika demleyip içerlerse doğumları daha kolay olur
SAFRAN: Yumurtalıkları geliştirmede etkilidir Hamile kalmayı kolaylaştırır Ayrıca sinirleri kuvvetlendirir Yemek yeneceği zaman üstüne serpilir (0 5 mg)
ŞERBETÇİOTU: Bol kadınlık hormonu ihtiva eder Bir litre suya 30 gr atılarak 10 dakika demlendirilir Günde 3-4 bardak içilir Ayrıca iyi uyku verir
TARÇIN: Hormonları çalıştırır cinsel isteği artırır Beyaz akıntıyı giderir Vücudun dayanıklılığını artırır Bir bardak suya yarım kahve kaşığı katılıp içilebilir
NANE: Hamile kalmayı sağlar Taze olarak salatalara eklenerek yenebilir Bir litre suya 10 gr konarak demlenir, bu karışım su yerine içilebilir Sancılı regl dönemlerinde nane çayı rahatlatıcıdır
BİBERİYE: Tüm hormon ve salgı bezlerinin dengeli çalışmasını sağlar Kansızlık ve zafiyeti giderir Özellikle hanımlarda beyaz akıntıyı keser
ZAHTER: Cinsel gücü artırır Zihin yorgunluğunu giderir Ruhen ve bedenen canlılık verir Kekik gibi kullanılır Toz halinde yemeklerin üzerine serpilir
PAPATYA: Düzenli adet görmeyi sağlar Hormon düzenleyicisidir Günde iki- üç bardak içilir Bir bardak suya 5 adet papatya ufalanıp 10-15 dakika demlenir
REZERYAN: Hormon düzenleyicisidir Hamile kalmaya yardımcı olur Et, fasulye, lahana gibi yiyeceklerin üzerine bir kahve kaşığı konur
ADAÇAYI: Hormon eksikliğini giderip hamile kalmayı sağlar Bir bardak sıcak suya üç yaprak adaçayı beş dakika demlendirilip içilir Kalbe de iyi gelir Sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir Dölyatağı hastalığı olan hanımların arasıra adaçayı oturma banyosu yapmaları iyi olur
Oturma banyosu için; iki avuç dolusu yaprak adaçayı soğuk suda gece boyunca bekletilir Ertesi gün kaynama noktasına kadar ısıtılıp banyo suyuna eklenir Banyo suyu böbreklerin üstüne kadar çıkmalıdır
BİRA MAYASI: Bütün salgı bezlerini uyumlu olarak çalıştırır
HARDAL : Bütün hormonları çalıştırır sinirleri kuvvetlendirir
KİMYON :Sinir sistemini kuvvetlendirir adetin normal ve ağrısız olmasını sağlar
YULAF EZMESİ : Hormonları düzenler vücudun direncini artırır sabahleyin kahvaltıda yendiğinde gün boyu tok tutar Akşamları salep gibi içilip yatılabilir
VANİLYA : Cinsel gücün artmasına neden olur Vücudu ve sinirleri güçlendirir Depresyona iyi gelir
ÇAM FISTIĞI : Hamile kalmayı sağlar Portakal elma, armut gibi meyva veya bir sebze üzerine yenmelidir Yoksa peklik yapabilir Tek başına yenmemelidir
SUSAM : Tahin olarak yenmelidir Tüm organların düzenli çalışmasını sağlar
AYÇEKİRDEĞİ : Bol ”e” vitamini ve ”protein” ihtiva eder Cinsel arzuyu artırır Ay yağında da ”e” vitamini vardır Bütün yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir
ÇÖREKOTU : Tüm salgı bezlerini çalıştırır Çorba, ekmek, pide ve kurabiye üzerinde ekilerek yenir Günde bir tutam yeterlidir
DEFNE : Böbrek üstü bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar Her türlü et ve balık yemeğinde kullanılabilinir
KARABİBER : Tüm vücudu uyarır Kadında ve erkekte cinsel arzuyu artırır Kansızlığı giderir Bol idrar söktürür Sinirleri kuvvetlendirir
ACI KIRMIZI BİBER : Tüm salgı bezlerini çalıştırır Vücuttan su boşaltır Kadınlarda ve erkeklerde cinsel isteği artırır
KİŞNİŞ : Kadınlarda adetin normal ve ağrısız olmasını sağlar Tüm hormonları çalıştırır Bebekli annelerin sütünün artmasını sağlar
ZENCEFİL : Tüm vücudu uyararak bedenen ve ruhen güç kazandırır Kadın ve erkekte cinsel isteği artırır
KEKEİK : Kadınlarda regl zamanında ağrısız krampsız geçmesine yardım eder kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır bol idrar söktürür kekikle karıştırılmış bal yenmesi organizmayı güçlendirir ve dengeye kavuşturur
FESLEĞEN : Kadınlarda adetin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar Hamile kadınların doğumunu kolaylaştırır
ÖKSEOTU : Hormon dengesini düzenler, kan basıncını dengeler, menapoz dönemindeki sıkıntıları da rahat atlatmaya yardımcı olur Taze bitki özsuyu çok değerlidir ökseotu güzelce yıkanarak nemli durumda mikserde sıkılmalıdır Bu özsudan 25 damla biraz suyun içinde kahvaltıdan yarım saat önce ve yatmadan alınmalıdır
CİVAN PERÇEMİ : Adet kanamaları düzensizliklerinde çayının içilmesi iyi gelir, yumurtalık iltihaplanmalarında oturma banyoları alınır Dölyatağı kaymasında, miyomların giderilmesinde de oturma banyoları başarı ile kullanılır
ARSLAN PENÇESİ : Adetgörme düzensizlikleri, rahim akıntısı, rahim şikayetleri, menapoz çağında etkilidir Düşük yapmaya yatkın kadınlarda bebeğin rahimdeki durumunu güçlendirir
SARIBALLIBABA : Dölyatağı gevşekliklerinde dölyatağı kasları yorgunluklarında yararlıdır 3 aydan itibaren içilmelidir Rahim ve adet düzensizliklerinde günde iki fincan çayı yeterlidir Sinirsel uykusuzluklarda ve tüm kadın hastalıklarında başarı ile kullanılır
ÇOBANÇANTASI : Dölyatağı kanamalarında etkilidir
KULLANIM ÖLÇÜLERİ
REZENE : Bir bardak sıcak suya yarım kahve kaşığı konarak çay gibi günde 2-3 bardak içilir
SALEP: Bir litre suya 5 gr konulur Sıcak suya tarçın ekilerek etkisi artırılır
Tarçın : Bir bardak suya yarım kahve kaşığı konur vr şeker katılarak içilir Günde üç bardak içilebilir
TARHUN OTU : Taze olarak salata içindede kullanılır Bir bardak suya172 çay kaşığı demlenip günde 2-3 bardak içilir
ŞERBETÇİOTU: Bir litre kaynarsuya30 gr konur10 dakika demlenip günde 3-4 bardak içilir
ADAÇAYI : Bir bardak kaynar suya 2 yaprak koyup 10 dakika demlenir yemeklerden önce birer bardak içilir
ANASON: Bir bardak kaynar suya bir kahve kaşığı karıştırılır 10 dakika sonra şeker konup içilir Günde i2-3 bardak yeterlidir Regl olunca ve hamile iken içilmemelidir
DEREOTU : Bir bardak sıcak suya bir kahve kaşığı koyup 10 dakika bekleyip süzülür Günde 2-3 bardak yeterlidir
PAPATYA : Bir bardak sıcak suya 5 adet papatya ufalanıp koyulur 5-10 dakika demlenip içilir Günde iki bardak yeterlidir
FESLEĞEN : Bir bardaksuya bir kahve kaşığı konup 10 dakika demleyip süzülür Günde 2-3 bardak yeterlidir
KARANFİL : Bir çay bardağı sıcak suya bir diş karanfil toz halinde dövülüp konur Şeker koyup içilir
KEKİK : Bir çay bardağı kaynar suya yarım kahve kaşiği kekik konur beş dakika sonra süzülüp içilir Günde 2-3 bardak yeterlidir
KİMYON : Bir çay bardağı suya yarım kahve kaşığı toz kimyon karıştırılıp içilir Yemek üzerine içilmesi gerekir
KİŞNİŞ : Yarım kahve kaşığı toz kişnişbir bardak suya karıştırılır Yemek üzerine içilmesi gerekir
BİBERİYE( kuşdili) : bir litre sıcak suya bir tatlı kaşığı toz biberiye konur Gün boyu su yerine içilir
LAVANTİN : Yarım litre kaynar suya bir kahve kaşığı,bir ltre suya da 5 gr kadar konuron dakika demlenip içilir İki yemek arasında içilmesi gerekir devamlı içilmemelidir Kusma yapar Reglin zamanında ve ağrısız olmasını sağlar
NANE : Bir litre suya 10 gr konup demlenir ve süzülür Su yerine içilir
MERCANKÖŞK : Bir bardak suya bir kahve kaşığı konur 10 dakika demlenir ve içilir günde 2-3 bardak yeterlidir
|
|
|