![]() |
Çocukluklarda Alerji Ve Astim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluklarda Alerji Ve AstimÇevremizde var olan her tür maddeye karşı allerjik reaksiyon gelişebilir Alerji nedir? Nasıl ortaya çıkar? Alerji, çoğu bireyin temas ettiğinde sorun yaşamadığı bir maddeye karşı vücudun anormal duyarlılık göstermesi olarak tanımlanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarda en sık neye karşı alerji gelişir? Çevremizde var olan her tür maddeye karşı allerjik reaksiyon gelişebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarda astım neden olur? Çocukluk çağında astım % 90 oranında allerjik kökenlidir ![]() ![]() ![]() Çocuklarda astım nasıl seyreder? Astım tanısı alan çocukların çoğunun hayatın ilk 2 yılında belirti verdiği bilinmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çocukluklarda Alerji Ve Astim |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluklarda Alerji Ve AstimÇocuklarda astım nasıl teşhis edilir? Astım tanısı koymada en değerli tanı aracı şikayetlerin hikayesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarda astım nasıl tedavi edilir? Tüm alerjik hastalıklarda olduğu gibi astımda da birinci basamak tedavi alerjik olunan maddeden uzak durmaktır ![]() ![]() Çevre önlemlerinin yeterli olmadığı, ilaç tedavisinin uygun görüldüğü hastalarda havayolu ile akciğerlere çekilip bronşları tedavi eden sprey şeklindeki ilaçlar kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşı tedavisi nedir? Kimlere ve nasıl uygulanır? Aşı tedavisi sadece alierjisi deri testinde veya kanda spesifik IgE yoluyla tespit edilmiş, 3 yaşın üzerindeki çocuklara uygulanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: ww ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|