Annesine Özür Mektubu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Annesine Özür MektubuTÜRBAN KAPAĞI OLAY OLAN LEMAN DERGİSİ'NİN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ZAFER AKNAR ÖZÜR DİLEDİ! AMA KENDİSİNE KÜFÜR EDENLERDEN DEĞİL, ANNESİNDEN! İŞTE AKNAR'IN SON TEHDİTLER ÜZERİNE ANNESİNE YAZDIĞI O DUYGUSAL MEKTUP! Anneciğim ![]() Özür diliyorum![]() Haberin yoktur biliyorum![]() Çaliştiğim dergide-LeMan- "türban"la ilgili bir kapak yaptık![]() ![]() Bize çok kızdılar ![]() Çok küfür ettiler anneciğim![]() Demediğini bırakmadılar![]() Bundan en çok nasibini sen ve arkadaşlarımızın annesi- aldı anneciğim![]() "Neden yaptınız a oğlum" dediğini duyar gibiyim![]() Ülkenin gidişatını beğenmiyorduk![]() Biliyorsun ki![]() bu sevgi senin verdiğin sevgidir![]() Ah anneciğim ![]() ![]() Kenarları tığla nakış nakış işlenmiş![]() ![]() Bembeyaz başörtünün altından sarkan bir tutam beyaz saçın, beni hep uzaklara götürürdü![]() kah bir bulutun üzerinden bakardım dünyaya![]() kah bir rüzgarın kanadından![]() ![]() hayallere dalar giderdim koynunda![]() Anneciğim hep sana küfür ettiler ![]() halbuki![]() derdimiz![]() demek istediğimiz, kızdığımız eleştirdiğimiz, senin karanlığı aydınlatan, parçalayan "beyaz tülbent"in değildi![]() En küçük çocuğun benim anneciğim![]() ![]() " Beni doğurmak istemediğini anlatırdın hep" ![]() ![]() "Doktorun bu çocuk erkek olacak ! ![]() " uyarısıyla kürtaj masasından kalkmıştın![]() Ne kesin doğum tarihin belliydi, ne doğru dürüst nüfus cüzdanın vardı ![]() Ilk eğitimini almiştin ![]() zor yazar, zor okurdun![]() Tane tane inci gibi![]() Bayılırdım azarken dudaklarından dökülen hecelere![]() ![]() Üç kızın vardı anneciğim ![]() Hiçbirini 15 yaşinda evlendirmedin ![]() Dualar okuyarak yatardık her gece ![]() Din ve vicdan özgürlüğü sendinanneciğim![]() Erkek ve kadın ayırımı yapmadın![]() Üç kızına da yüksektahsil yaptırdın ![]() Çevreden gelen ," evde kalacak bu kızlar , yoldan çıkacak" baskılarını aldırmadan, onca yoksulluğa karşın okuttun![]() Sen doğuştan, feministtin anneciğim ![]() Çocuk yaşta evlenmiştin ![]() Kul-köle olmasın erkeklere istedin kızların ![]() ![]() Ah anneciğim sana çok küfür ettiler "din adına, Müslümanlık adına",belki ![]() kulakların çınlamıştır![]() Elinden düşürmediğin Kuran-i Kerim'i okuyordun belki o sırada![]() Sen Allah'a yakarırken gıyabında tecavüz ettiler sana anneciğim![]() Üç aylarda bile oruç tuttuğunu bilmeden,Kutsal gecelerde, gözyaşlarıyla yıkanan yakarışlarını duymadan![]() "Özür dileyin bizden" diyorlar anneciğim, özür dilenecekse bunu en çok sen hak ettin anneciğim![]() Pamuk gibi, nakış nakış işlenmiş, gülsuyu kokan başörtünle, bizi aydınlattın, okuttun ![]() Elimize kalem tutuşturdun![]() Beyinlerimizi ışıkla doldurdun![]() Üniversitelerde okuttun![]() Namus nedir![]() Gurur nedir![]() sen öğrettin![]() Başımızı öne eğdirmedin![]() ![]() Bugün beraat kandili anneciğim![]() Sana küfür edenlerin günahları bağışlanır belki![]() Sen cennetliksin anneciğim![]() ![]() Benim yüzünden sana edilen küfürler için özür diliyorum anneciğim ![]() ![]() Zafer Aknar Leman dergisi yazı işleri müdürü |
|
|
|