Mutlaka Okuyun |
|
|
#1 |
|
bessraa
|
Mutlaka OkuyunLÜTFEN OKUYUN VE OKUTUN Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak gülüştüklerini farkeder![]() Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki rozetine gülmektedirler Bu alaylı bakışları görmezden gelen adam, yan masadakilerin bu ısrarlı sırıtmalarına dayanamayarak elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete götürerek , "- Bu mu?" diye bakışanlara sorar ![]() Yan masadakiler yüksek sesle gülerek, "- Küçük güzel pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmış!" Diyerek sırıtmaya devam ederler ![]() Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek, "- Lütfen masama buyrun bunu tartışalım" der ![]() Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı Sebebini anlamadığı bir utanma ve sıkıntı hissine kapılsa da Gelip masaya oturur Adam anlaşılır ve yumuşak bir sesle,"- Bu rozet tüm dünyada ,içinde olduğumuz ayda ,kadınların arasında meme kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor Ben bu rozeti annemin adına takıyorum" der![]() Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı, "- Çok üzüldüm, anneniz meme kanserinden mi öldü" diye sorar ![]() "- Hayır" diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder: "- Annem sağ Küçük bir çocukken kendimi yalnız hissettiğim korkulu anlarımda her zaman başımı saklayabileceğim ve huzur bulacağım yumuşak bir yuvadır annemin memeleri Annemin sağlığı için dua ediyorum![]() "- Hımmm" diye kekeler delikanlı ![]() "- Bu rozeti karım için takıyorum" diye devam eder orta yaşlı adam ![]() "- Karınız da herhalde iyi" diye sorar delikanlı ![]() "- Evet, evet" der adam "Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman 23 yıl önce sevgili kızımızı beslemiştir memesiyle Karımın sağlığı için tanrıya şükrediyorum"![]() "- Sanırım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz? "- Hayır ![]() ![]() Kızımı bir ay önce meme kanseri nedeniyle kaybettik Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş memesinde farkettiği kitleyi Bu nedenle geç kaldık![]() "Genç delikanlı, yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle, "- Çok üzgünüm bayım Özür dilerim " der![]() ![]() ![]() Orta yaşlı adam ; "- Kızımın anısına öğünerek takıyorum bu küçük pembe kurdeleyi Bu sayede çevremdekileri de aydınlatabiliyorum Şimdi evine git, karınla, kızınla, annenle konuş" deyip cebinden çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken , delikanlı öne eğilir ve - "Yardım edebilir misiniz?" diye mahçup mahçup sorar sorry Bu öyküyü Türkiye Meme Vakfı'ndan Dr Can Gürbüz göndermiş![]() ![]() Öykünün altına bir de not düşmüş: "Bir mumun, diğer mumu yakarak aydınlatmasıyla kaybedeceği hiçbirşey yoktur ![]() Lütfen bu hikâyeyi yayarak diğer mumları da aydınlatın![]() ![]()
|
|
|
|
#2 |
|
[KAPLAN]
|
Gerçekten ders verici bir hikaye ![]() ![]() Paylaşımın bu denli güzelini bize sunduğun için, teşekkürler bessraa ![]() ![]()
|
|
|
|