Bakmak Demek Görmek Demek Değildir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakmak Demek Görmek Demek DeğildirBüyüklere Masallar Bakmak - Görmek Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezinirken yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa : - Buraların yabancısıyım ![]() ![]() ![]() Parkın hemen yanıbaşındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu söylediler ![]() ![]() ?Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra : - Ben de buraya ilk defa geliyorum demiş Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde![]() Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ![]() Çocuk: - Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyor musunuz? diye gülümsemiş ![]() Kuş cıvıltıları da oradan geliyor zaten ![]() - İyi ama, demiş adam, bunların parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediği nerden biliyorsun? - Tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez, diye atılmış çocuk ![]() Üstelik, manolyalar da katılıyor onlara Hem biraz derin nefes alırsanız, fırından yeni çıkmış ekmeklerin kokusunu duyacaksınız ![]() Adam, gözlerini hafifçe kısarak denileni yaptıktan sonra, teşekkür etmek için döndüğünde farketmiş çocuğun kör olduğunu ![]() Çocuk ise, konuşurken bir anda sözlerini yarıda kesmesinden anlamış, adamın kendisini farkettiğini ![]() ![]() Işığa hasret gözlerini ondan saklamaya çalışırken: - Üç yıl önce bir kaza geçirmiştim, demiş, görmeyi o kadar çok özledim ki Sizinkiler sağlam öyle değil mi? Adam, çocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına yönelirken: - Artık emin değilim, demiş Emin olduğum tek şey, senin benden iyi gördüğündür![]() - Gösterdim ![]() ![]() gördü anl![]() ![]() ![]() ![]() gelmez- Söyledim ![]() ![]() duydu anl![]() ![]() ![]() ![]() gelmez- Duydu ![]() ![]() doğru anladı anl![]() ![]() ![]() ![]() gelmez- Anladı ![]() ![]() hak verdi anl![]() ![]() ![]() ![]() gelmez- Hak verdi ![]() ![]() inandı anl![]() ![]() ![]() ![]() gelmez- İnandı ![]() ![]() uyguladı anl![]() ![]() ![]() ![]() gelmez- Uyguladı ![]() ![]() sürdürecek anl![]() ![]() ![]() ![]() gelmez![]() ![]() ![]() Gülsev Akın'a teşekkürlerimizle Gökten elmalar düştü Akılgözü ile gönül gözünü birleştirip, farkında olanların başına ![]() ![]() ! |
|
|
|