Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denizaltısı, kadardumlupınar, sonsuza

...:::Sonsuza Kadar:::...(Dumlupınar Denizaltısı)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

...:::Sonsuza Kadar:::...(Dumlupınar Denizaltısı)

Laraburnu açıklarında yaşayan genç bir kızın ve onun dumlupınar denizaltısında görevli sevgilisinin hazinli hikayesini anlatacağım sizeGenç kız gönlünü bir deniz astsubayına kaptırmışSevgililerin en büyük sorunları deniz astsubayının mezun olup genç kıza evlenme teklif etmesiymişOkul biter deniz astsubayı Laraburnunda oturan kıza giderBiraz burukturKız biraz huylanır acaba benden ayrılacakmı diye içinden geçirirÇocuğun suratı donuktur
-Ne oldu sevgilim bir şeymi var?
-Sevgilim,mezun oldum ama denizaltına verdilerBiz denizciler ayda birkaç kez ayrılabiliyoruz bide şimdi denizin altındayızBenden ayrılmak istersen anlayışla karşılarım
-Ben seni bırakmam
-Böyle diyeceğini biliyordum der astsubay ve sevgilisine bir kitap ve el feneri verir
Genç kız:
-Bu kitap ne bu fener niye?
-Bak sevgilim bu kitap mors alfabesi kitabı buda fenerEğer okumayı öğrenirsen seninle haberleşebilirizHer ay 2-3 defa Çanakkale'den su üstünden geçermişiz
Bunun üzerine genç kız evde bu kitabı çalışıp mors alfabesini ezberlerHatta günlüğünde bütün harçlığını pillere yatırdığını yazarBabadan gizli annenin haberi var
Genç ilk seferinde sevgilisini arar
-Sevgilim cuma günü saat 23:00'da su üstünden geçeceğizOrda ol mesajını bekliyorum der ve kapatırSıra çoktur çünkü
Kız çalışmaya devam eder ilk defa geçecektir sevgilisiKız fener ile çalıştığı kelimeleri yazarGece olmuştur ve denizaltı su üstünden geçiyordurVe genç kız fener ile mors alfabesini kullanarak şu mesajı yazar'SENİ SEVİYORUM'Güvertede sigara içen denizciler bu sevgi sözcüğüne şaşırmışlardırGenç aşık bunu görünce komutanına çıkar:
-Müsade ile efendim kız arkadaşım, müsade edermisiniz fener ile cevap yazayım?
Komutan:'Ne feneri oğlum geç projektörün başınaGenç astsubay projektörden şu mesajı yazar:'SONSUZA KADAR'
Aradan iki ay geçerdenizaltı yine çanakkale'den geçecektirGenç astsubay sevgilisini arar:
-Sevgilim bu cumartesi laraburnundan geçeceğiz bütün arkadaşlarıma anlattım herkes bize hayranYalnız bu sefer filo halinde geçeceğiz başkasına yazma
Genç kız::Nasıl ayırt edeceğim?
Genç astsubay:Biz filonun en önünde gideceğiz
Genç kız heyecanla o günün gelmesini beklerken astsubayın içinde bulunduğu denizaltının çok acıklı bir öyküsü vardırÇünkü denizaltının adı Dumlupınar'dırGecenin bir yarısı filonun en önünde giden denizaltısıdır4 Nisan 1953Nato tatbikatından dönen türk filosu dumlupınar önderliğinde çanakkale boğazına girdiğinde dumlupınar Nabolant isimli İsveç bandıralı gemi ile çarpışırBütün kuzey ülkelerine ait gemilerde olduğu gibi bu geminişnde önünde jilet gibi bir buzkıran bulunmaktaydıters manevrayı gerçekleştiremeyen dumlupınar'ı Nabolant ikiye böler ve Dumlupınar Çanakkale'nin soğuk sularına sessiz bir balina çığlığı ile inmeye başlar
Genç kız olaydan habersiz mors alfabesi ile mesajını gönderirFakat dumlupınar sandığı denizaltının ismi 1inönü denizaltısıdır1İnönü denizaltısı öndeki Dumlupınar'ın kaza yaptığından habersizdirDenizciler gelen mesaja şaşırırlarVe kendi aralarında konuşurlar 'demek anlatılanlar doğruymuş yalan söylemiyormuş hakikaten bir sevgilisi varmış,ama kızcağız yanlış yere mesaj gönderdiDumlupınar öndeydi çünkü diye konuşurlar kendi aralarındaO sırada komutanları bağırır:
-Merakta bırakmayın kızı ha dumlupınar ha inönü verin kıza cevabı
Gençler projektörün başına geçerler ve aynı cevabı yazarlar 'SONSUZA KADAR'
Ve hakikaten dumlupınar sonsuza kadar sürecek bir uykuya dalmıştırİsveç gemisi kazayı haber verir10 nolu kurtarma motoru dumlupınar'ın battığı alana gelirDenizaltıların battığında bulunması için fırlattıkları bu şamandıra bir kablo ile manevra dairesine bağlıdırŞamandıra iki saat içinde bulunduÜsteğmen murat tezcan ahizeyi kaldırır:
-Alo aşağıda kimse varmı?
-Ben selami astsubay komutanım
-Selami kaç kişisiniz?
-Manevra dairesindeyiz komutanım benle beraber 22 kişiyiz
-Tamam Selami sakin ol ve hemen arkadaşlarına emrimi iletKonuşmasınlar,sigara içmesinler ve şarkı söylemesinler
-Başüstüne komutanımManometre 260 kadem gösteriyor komutanım doğrumu?
-Sizi kurtaracağız merak etme selami
-Komutanım 260 kadem nedemek?
Üsteğmen Murat çaresiz bir ses ile '90 küsürmetre' der
Ve o an anlaşıldıki o denizaltıdan kimse kurtulamayacakÜsteğmen murat üstlerine bilgi verip kurtarma çalışmalarına başlarBirçok denizci zor koşullar altında arkadaşlarını kurtarmaya çalışırAma başaramazlarÜsteğmen Murat kurtaran gemisinden selami astsubayı arar
-Selami astsubay arkadaşlarına söyle Konuşabilirler,Şarkı söyleyebilirler ve Sigara içebilirler
Bu emri alan Selami astsubay bu emrin ne demek olduğunu anlamıştır22 denizci ile beraber dumlupınardan tek ses duyulmuştu'VATAN SAĞOLSUN'
72 saat süren kurtarma çalışmalarından sonra trt'den haber tüm yurda yayılırBütün yurt derin bir acıya boğulmuşturDumlupınardan kurtulan yok

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com