![]() |
Kaz Olmak(Sevgili Dostlar Lütfen Okuyun Uzun Demeyin )Yazanın Eline Sağlık Bence Duya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaz Olmak(Sevgili Dostlar Lütfen Okuyun Uzun Demeyin )Yazanın Eline Sağlık Bence DuyaGünaydınnn ![]() ![]() ![]() Ben dürüst, hiç kanuni suç işlememiş, vergisini muntazam ödeyen, trafik kuralları dahil her türlü kanun ve kurala uyan bir vatandaşım ![]() Bir şahsa hakaretim bile yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama başkaları tecavüz ediyor, alkollü araba kullanıp sakat bırakıyor, insan öldürüyor, hırsızlık yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben onları vergimle hapishanede besliyorum ve çıktıklarında da mutlaka onlara iş veriyorum, ayrıca aramıza alıyorum ki tekrar tecavüz etsinler, sakat bıraksınlar, öldürsünler ![]() Ben de düşünüyorum, aklediyorum ve sistemde yanlışlar buluyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Ama başkaları bölüyor, dağa çıkıyor, bomba atıyor, ağlamayana meme yok diye kırıyor, döküyor ve öldürmeye devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben onların maaşını ödüyorum, liderlerini besliyorum ve kardeşlerimi öldürdüğü için affetmeye zorlanıyorum ![]() Ben tek çocuk sahibiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama başkaları 10'larca çocuk dünyaya getiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() O çocuk dağa çıkıyor, o çocuk kapkaç yapıyor, o çocuk tinerci oluyor, o çocuk okumadığı için özgür olamıyor ağasına maraba oluyor yada bakamadıkları için dedesi yaşındaki birisine 13 yaşında satılıyor ve 14 yaşında oda doğurmaya başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra benden o insanlara merhamet duymamı ve benden alınan vergiler onları beslemeye yetmediği için ayrıca çocuklarını okutmamı istiyorlar ![]() Ben marabaların kızlarını okutayım ki ağaları kendi kızlarına kilolarca altın takılan 40 gün 40 gece düğünler yapabilsin ![]() Evlerini ısıtıyorlar benim vergilerimle yada kimbilir o kömürleri satıp sigara parası yapıyorlar ![]() Oysa ben bu kış zamlı doğalgazı nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum ![]() Onlar 10'ar 10'ar doğurduğu için işsiz kalıyorlar ve batıdaki fabrikaları doğuya taşımaya zorluyorlar ![]() Öyle ya merhamet etmek lazım ![]() ![]() Oysa toprak reformu, aşiretleri çözmek kimsenin işine gelmiyor ![]() Çünkü oy için 10 000 insanı ikna etmek kolay değildir ama ağasını ikna etmek kolaydır ![]() Ben daha maaşımı almadan vergim kesiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Benim maaşım belli ![]() ![]() Oysa biz evlendiğimizde düğün bile yapamadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama başkaları ormanı yakıp yerine ev yaptılar, sattılar, kiraladılar, zengin oldular ve 2B ile affoldular ![]() Benim babam ev alabilmek için 12 sene aynı işçi parkası ve pençeli ayakkabısı ile gezdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama başkalarının babası devletin arazisi üzerine gecekondu yaptı şimdi mütahite sattı ve bir sitede 60 dairesi var ![]() Ben dişimi fırçalarken suyu devamlı kapatıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bakanımızında tavsiyesine uyarak saçımı havluyla kuruluyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben sağlık sigortamı istemesem bile ödüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten ihtiyacı olana son kuruşuna kadar helal olsun ![]() Ben sabrediyorum, bir yaratıcının var olduğuna bunların bir imtahan olduğuna inanıyorum ![]() Ben doğru yol, iyi iş (salih amel) den hedef ne olursa hiç bir gerekçe ile her ne olursa olsun taviz vermiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama onlar takiye diyor, bu daha iyi diyor, uyduruyor, dinimi bölüyor, kullanıyor ![]() Öyle uzunki bu liste ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın biri dünyada hiç kimseye bir kötülük yapmamış, her türlü kurala uymuş, içmemiş, zina yapmamış, uyuşturucu kullanmamış, kimseyi pataklamamış ![]() Neyse bir gün ölmüş büyük bir sevinç ve beklenti ile sorgu meleğinin önüne gelmiş melek sormuş : içmemişsin Adam : evet Melek : Kimseye el bile kaldırmamışsın Adam: evet Melek : Kendi karından başkasına yan gözle bile bakmamışsın Adam : evet Onlarca sorudan sonra sorgu meleği yanındaki meleğe dönerek : Bir çift kanat getirin Adam heyecanla : Melek oluyorum değilmi? Melek : hayır kaz oluyorsun Fıkradır ama doğruyu söylemek gerekirse korkum kaz olmaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|