Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamı, dedem, dünyanın, uzun, yaşayan

Dünyanın En Uzun Yaşayan Adamı Benim Dedem

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın En Uzun Yaşayan Adamı Benim Dedem

Zaro Ağa

Zaro Ağa, (Bitlis, 1777 - İstanbul, 29 Haziran 1934) 157 yıl yaşamış, Türkiye'nin en uzun yaşayan insanı ve yabancı kaynaklara göre ise dünyanın en uzun yaşayan bir kaç kişisinden biridir
Zaro Ağa, 10 Osmanlı padişahı, 1 cumhurbaşkanı görmüş, 6 savaşa katılmış ve 13 kez evlenmiştir

Hayatı

Zaro Ağa, Bitlis, Mutki, Meydan köyünde doğmustur Gençliğinde amelelik yapmış daha sonra yüzyıl kadar hamallık yapmış, ölümüne yakın ise kapıcılık yapmıştır Yaşamının son yıllarında dünya basının odak noktası olmuş ve dünyanın en uzun yaşayan insanı olarak Amerika, İngiltere, İtalya ve Fransa'ya seyahat ederek buralarda halka teşhir edilmiştir

Ölümü

Doğum tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber öldüğünde 157 yaşında olduğu kaydedilmiştir Bazı yabancı kaynaklarda Zaro Ağa'nın 1933 yılında Amerika'da öldüğü söylenilse de yerli kaynaklar Zaro Ağa'nın 1934 yılında İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde prostat kanserinden öldüğünü kaydeder
Yapılan otopside Zaro Ağa'nın oldukça uzun yaşamasına rağmen pek çok sağlık sorunu olduğu tespit edildi Bunlar arasında tüberküloz, kalp büyümesi, beyinde damar tıkanıklıkları ve üç böbreklilik sayılabilir
Amerikan kaynaklarında geçen Amerika'da öldüğü yolundaki rivayetler muhtemelen Zaro Ağa'nın Amerika'da bir süre yaşaması ve öldükten sonra cesedinin incelenmek üzere Amerikalı bilim adamları tarafından istenilmiş ve gönderilmiş olmasına dayanır Ayrıca öldüğünde asıl yaşının 164 olduğu yolunda da iddialar vardır

arkadaşlar işin ilginç tarafı bu adam benim dedem (kısmen)aslında ben onun torununun torunuyum

uydurma olduğuna inananlar vikipedi, google gibi yerlere bakabilirler(bende bu kadar uzun yaşayacakmıyım)

yaşlılık yılları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com