![]() |
Dünyanın En Uzun Yaşayan Adamı Benim Dedem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın En Uzun Yaşayan Adamı Benim DedemZaro Ağa Zaro Ağa, (Bitlis, 1777 - İstanbul, 29 Haziran 1934) 157 yıl yaşamış, Türkiye'nin en uzun yaşayan insanı ve yabancı kaynaklara göre ise dünyanın en uzun yaşayan bir kaç kişisinden biridir ![]() Zaro Ağa, 10 Osmanlı padişahı, 1 cumhurbaşkanı görmüş, 6 savaşa katılmış ve 13 kez evlenmiştir ![]() Hayatı Zaro Ağa, Bitlis, Mutki, Meydan köyünde doğmustur ![]() ![]() ![]() Ölümü Doğum tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber öldüğünde 157 yaşında olduğu kaydedilmiştir ![]() ![]() Yapılan otopside Zaro Ağa'nın oldukça uzun yaşamasına rağmen pek çok sağlık sorunu olduğu tespit edildi ![]() ![]() Amerikan kaynaklarında geçen Amerika'da öldüğü yolundaki rivayetler muhtemelen Zaro Ağa'nın Amerika'da bir süre yaşaması ve öldükten sonra cesedinin incelenmek üzere Amerikalı bilim adamları tarafından istenilmiş ve gönderilmiş olmasına dayanır ![]() ![]() arkadaşlar işin ilginç tarafı bu adam benim dedem (kısmen)aslında ben onun torununun torunuyum uydurma olduğuna inananlar vikipedi, google gibi yerlere bakabilirler(bende bu kadar uzun yaşayacakmıyım) yaşlılık yılları ![]() |
![]() |
![]() |
|