Sessiz Kaval |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sessiz KavalSessiz Kaval Sürüsünün başında kaval çalıyordu çoban Bir adam geldi Sürüye uzak bir yere oturdu Saatlerce bir noktaya baktı Çoban adamın ne yaptığını merak etti Yaklaştı![]() - Saatlerdir ne yapıyorsun sen burada? diye sordu ![]() - Kaval çalıyorum, dedi adam ![]() Çoban sinirlendi: - Nasıl kavalmış o, hiç ses çıkmıyor? Oysa benim kavalımı bütün koyunlar duyuyor O sesle otluyor, karınlarını doyuruyorlar Şenlik oluyor ben çalınca Seni kim duyuyor?![]() ![]() diyerek aşağıladı adamı![]() Adam gülümsedi ![]() - Benim kavalım biraz derinde çoban kardeş, koyunlar duyamaz Binlerce yıl öteden dinliyorlar benim kavalımı, dedi Çoban tekrar kavalını aldı ve adama inat çaldı ![]() - Kaval sesi budur işte! Hiç benziyor mu senin kavalına? dedi ![]() - Evet haklısın, benzemiyor, hem de hiç benzemiyor Senin o çaldığın çoban kavalıdır ve ölümü görünce susar Benim çaldığım filozof kavalıdır, sesi çooook sonradan duyulur ve onu susturmaya hiçbir ölümün gücü yetmez dedi ve ötelere çalmaya devam etti sessiz kavalını![]() Erdal DEMİRKIRAN |
|
|
|