![]() |
Kefir Mucizesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kefir Mucizesi![]() KEFİR Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari amaçla üretilen süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi bir Türk içeceğidir ![]() Kefirin anavatanı Kafkaslardır ![]() ![]() Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir hücre yenileme özelliğine sahiptir ![]() ![]() Kefir protein , yağ , laktoz ve mineraller bakımından hayli zengindir ![]() ![]() Vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırır, bağırsak hareketlerini hızlandırır, bulaşıcı, sarılık , eklem hastalıkları, ishal , kabız , kan kaybı, idrar torbası hastalıları, doğum sorunları, şeker düşmesini ve önemlisi kanseri geciktirir ![]() |
![]() |
![]() |
|