![]() |
Altin Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altin HikayeBir zamanlar bitişik çiftliklerde yaşayan iki erkek kardeş varmış ve bunlar bir gün anlaşmazlıga düşmüş ![]() kadar her şeyi hiç aksatmadan paylaşan yan yana iki çiftligin 40 yıldan bu yana ilk ciddi ayrılmalarıymış ![]() Böylece, o uzun yıllar süren işbirligi de parçalanmış ![]() bir yanlış anlama ile başlayan anlaşmazlık giderek büyük bir uçuruma dönüşmüş ve en sonunda da yerini, karşılıklı sarf edilen nahoş sözcüklerin ardından, haftalar süren sessizlige bırakmış ![]() çalınmış ![]() Kapıyı açınca karşısında ![]() görmüş ![]() "Ben birkaç günlük bir iş arıyorum " demiş adam ![]() Belki bana verecek ufak tefek bazı işleriniz vardır ![]() yardımcı olabilir miyim?" "Evet," demiş büyük kardeş ![]() ![]() karşısındaki çiftlige bir bak ![]() oturan benim erkek kardeşim ![]() buldozeriyle ırmak bendi yaptı ve şimdi aramızda bir dere var ![]() acı vermek için yapmış olabilir, ama şimdi ben ondan daha iyisini yapacagım ![]() çit yapmanı - 2,5 metrelik bir çit yapmanı istiyorum - ki onun yerini bir daha görmek zorunda kalmayayım ![]() ![]() Marangoz "Sanırım durumu anladım ![]() yerini göster ki begenebilecegin bir iş çıkarayım ![]() ![]() Büyük kardeşin öteberi almak için kasabaya gitmesi gerekiyormuş; bu yüzden marangozun malzemelerini hazırlamasına yardım ettikten sonra akşam dönmek üzere ayrılmış ![]() çivileyerek sıkı bir şekilde çalışmış ![]() döndügünde marangoz da işini ancak bitirebilmiş ![]() gibi açılıp agzı açık kalmış ![]() ![]() yakasından öbür yakasına uzanan bir köprü varmış! Korkulukları ve diger ayrıntılarıyla tam bir usta işi köprü, ve köprüye dogru, kollarını iki yanına açmış bir halde ilerleyen komşusu, yani, küçük kardeşi varmış ![]() "Onca yaptıgıma ve söyledigim sözlere karşın yine de bu köprüyü yaparak nasıl iyi bir insan oldugunu gösterdin" demiş kardeşi ![]() karşılıklı iki ucunda duruyorlarmış ve daha sonra köprünün ortasında kucaklaşmışlar ![]() marangozu görmüşler ![]() "Dur, bekle! Birkaç gün daha kal ![]() daha var," demiş büyük kardeş ![]() "Kalmak isterdim," demiş marangoz, "ama daha yapmam gereken bir sürü köprü var ![]() Sevgiyle kalın dostlar |
![]() |
![]() |
|