♥ Cennet ♥ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
♥ Cennet ♥Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi ![]() ![]() Gökyüzüne çıktıktan sonra bembeyaz bulutların arasında dolaşmaya başladılar ![]() ![]() adam çok susamıştı![]() biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular ![]() rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından yapılmış bir bahçe kapısı, ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın ![]() Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu: "Afedersiniz ![]() ![]() burası neresi?" Kadın ona gülümsedi: "Burası Cennet, efendim" Adam bunun üzerine sevinçle "Harika ![]() ![]() !!!" dedi "Peki bana biraz su verebilir misiniz, gerçekten çok susadım" ![]() ![]() ![]() Kadın cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin ![]() ![]() içerde dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() " Böylece adam köpeğine döndü, "Hadi oğlum içeri giriyoruz" diyerek kapıya yürüdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ama kadın onu birden durdurdu: "Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez ![]() hayvanları içeri almıyoruz![]() ![]() " Bunun üzerine adam bir an durdu ![]() düşündü![]() ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular ![]() ![]() ![]() bir süre geçtikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapıyla yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı ![]() ![]() adam sordu: "Afedersiniz ![]() ![]() ![]() bana biraz su verebilir misiniz??" Dede "İçeri gel" dedi ![]() "kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir ceşme var ![]() ![]() " Adam sordu: "Peki arkadaşım da benimle gelip ordan içebilir mi?" Dede " Tabii ![]() ![]() "dedi![]() "ceşmenin yanında köpeğinin de su içebileceği bir kase bulacaksın ![]() ![]() " Bunun üzerine adam kapıdan girdi ![]() ![]() biraz yürüdükten sonra sağ tarafta çeşmeyi buldu ![]() adam ceşmeden köpek de oracıktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarını giderdiler ![]() ![]() derken adam geri giderek girişte bekleyen dedeye sordu: "Su için çok teşekkür ederim ![]() ![]() peki burası neresi![]() ?" Dede "Burası cennet" dedi ![]() bunu duyan adam şaşırdı: "Ama nasıl olur ![]() ? az önce burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler ![]() ![]() " Dede "şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi?" dedi ![]() ![]() "ama orası Cehennem ![]() ![]() " Adam iyice şaşırmıştı: "Peki ama orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz ![]() ??" Dede gülümsedi: "Kızmıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakanları Cennet'ten uzak tutuyorlar ![]() ![]() ![]() |
|
|
|