Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
askerden, mektup, sagopa, yolladıqı

Sagopa Askerden Yolladıqı Mektup

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sagopa Askerden Yolladıqı Mektup

Askerliğin ilk safhası nihayet bitti12 ağustos da teslim olduğum birliğimde tam 18 gün yorucu bir acemilik evresi geçirdimAdının acemilik olması gerçekten tam isabet olmuş çünkü orada bulunduğum vakit kendimi gerçekten bir acemi gibi hissetttim

Bahsedilen şeylerin hiçbiri hakkında fikriniz olmuyorNormalde bir yerde sira,kuyruk felan varsa birçoğunuz çeker gider beklemez bile
Fakat askersen beklersinhem de 700 kisilik bir sırada bile beklersin İlk başta teslim oldum,daha sonra bavullarımızı bir odaya bıraktık,daha sonra uzunca bir kuyruğa soktular ve bekledik
Kimse bu kuyruğun ne için olduğunu bile bilmeden bekliyordusıra bana geldiğinde anladım ki,bir berber kuyruğuymuş
Önceki gün kestirdiğim saçlarımı birkez de onlar traş ettiAma çok büyük bir fark vardıTraş tam 30 saniye sürdü
Kendimi bir tavuk gibi hissettimÜzerimiz kıl içinde diğer bir kuyruk bizi bekliyorduGirdik Oradan elbiselerimizi alıp diğer kuyruğa girdikOrasıda duş kuyruğuymuşToplam duş süren 3 dakika dediler
Ben girmedim duşaZaten acemilik boyunca duş almadımSadece el yüz yıkama yerinde güzelce temizlendim

Neyse
Dus ardından yemekhaneye girdikTabiiki bu süre içinde kimseyi tanımıyorsunuzKimse yanlış anlamasın bunun adı vatani görev ve yaşadığınız şaşalı hayat ardından böyle bir ortama girince ne olduğunuzu şaşırıyorsunuzişte bu nedenle sorun askerlik görevinde değil bizlerde,psikolojilerimizde oluyorBunu her Türk genci tadıyorOlgunlaşma evresi de denebilir
Yemekhanede hiç yemek yemedim''Allahım burası neresi,kim bu insanlar,açım,hasretliyim'' diye diye o günün uykusuna dalmak üzere koğuşlarımıza çıktıkBen bunları anlatırken hiç şüphe yok ki;bir çoğunuz gülecek,ama şu an anlattığım hadise hayatımın en kötü günüydüAllah huzrunda yemin ederimki ben hiç bukadar kötü bir psikoloji yaşamamıştım Kendinizi tarifsiz bir yalnızlık içinde buluyorsunuz
Annenizi özlüyorsunuz,gözleriniz dolu dolu oluyor ama onca erkeğin içinde ağlamamak için dudaklarınızı ısırıyorsunuzBu çok ciddi
Gözlemlediğim kadarıyla birçok kişi böyleydiBazı koğuşlardan yüksen tonda hıçkırıklar duydumKimilerinin sesleri hala ekolu çınlıyor kulaklarımda İkinci güne uyandığımda saat 06:30 du
sevgilimi ve annemi sanırım hiç bu kadar şiddetli özlememiştimtraş olup ,üzerimizi giyinip yemekhanede kahvaltı yemek üzere aşağı indikKendime eli ayağı düzgün 3 mükemmel arkadaş buldumErsin,Umut ve Kubilay
Onlar yemekhanede kahvaltılarını yaptılar bense 2günümün sabahında aç aç gezdimAlışamamak en büyük problem
İçtima alanına gelince resmen asker olduğunu anlarsınYüksek tonda bir komutan sesiJilet gibi kesici
Çakı gibi olmalısın yoksa laf yersinAskerde laf yemek ölmek gibidirHer laf seni ezerBu duruma düşmemek için iki kelime edersin bu hem seni kurtarır hem karşındakini rahatlatır''Emret komutanım''

İlk gün beklediğimiz 5 ayrı kuyruğun ardından 2gün ilk eğitime başladıkBeni manga komutanı seçtilerBoyum uzun diye
Bu arada ben hala aklımdaki sevgili ve anne hasretiyle kavruluyordum ağustos güneşi ensemdeydi ve o kadar yakıcıydı ki,üzerinizdeki kamuflajdan kimi zaman buhar çıkıyorduBu çok ciddi
Ben hala kimseye telefonla ulaşmamıştımBu hissin anlatımı gerçekten yok,yaşamalısın
Akşama doğru arkadaşımdan telefon kartı ödünç alıp ilkin sevgilimi aradım''Beni burdan alın ne olur alın'' dedim
Evet ciddi ciddi sadece bunları dedimÇıldırmış gibiydimÇok zavallıydım,arkadaşlarım halime üzülüyorlardıBazıları daha önceden yatılı okullarda kalmış kişiler olduğundan yüzüme bakarak hemde o kötü halime rağmen pis pis sırıttılarBirisini duvara çiviledim ''ben hiç böyle olmadım bana bir daha gülersen seni daima ağlatırım'' dedim
Neyseki bu olaydan sonra bana kimse gülemediHalim çok kötüydü en ufak birşeyde herkesi tersliyordum
İlk 4 gün ölüm ve yaşam ikileminin tam ucunda geçti3günün ortasında ilk yarım ekmek tavuğumu yedim ve kaybettiğim enerjimi topladımKomutanlarımızı tanıdıkArtık buradayız ve devam etmeliyiz diyordu herkes
Tabi ilk günler bunlar biraz ağır gelirAlışırsııııın

06:30 dan 21:30 a kadar süren bazen 1 saat daha erken biten yoğun eğitim beni gerçek anlamda çok terletti Kayış Dağı'ndan esen rüzgarla ter kuruduHergeçen gün kendimi daha ağır hissettimBir süre sonra sanırım kendimi taşıyamayacağım dedimAme sabrettimUlan herkes 3 ay yapıyor acemiliği ben 18 gün yapacağım daha ne istiyorsun deyip avundumAma nafile ha 3 ay ha 3 gün orada bulunduğunuz vakit bir kozalaksınızHer tarafta çam ağaçları var
İlk hafta sonumu hiç unutmayacağımPazar günü görüşü derler orada Sevgilimi günler sonra ilk kez canlı canlı gördümsanırım o gün onunla pek konuşamadımGözlerim dolu doluydu ve konuşursam ağlarım diyordumGayet sessiz cevaplar verdimİnsan eskisi gibi olamıyor bu derin şok sonrası
İçinizde hep hüzün büyüyorMutluluk bazen 20 dakika ıstırahat et cümlesiyle geliyor
Her boşlukta keşfettiğim boş araziye gidip Allah'a dualar ettimİstanbul'da kalmak adınaİnanın hiç bu kadar ona yakın olmamıştımGünün 12 saati Allah'a dualar ettimbildiğim tüm dualar ve tabiiki affet haykırışlarıBunu yaptıkça rahatladığımı hissediyordum700 kişi oraya seçilerek alınmıştıHepsi mükemmel eğitim seviyesine sahip insanlar
Sallasan mühendise ve doktora çarpıyorduBelkide içlerinde en ezik bendim hahaha
Kurra sonucu heryer olabilirdiYa doğu ya batı ya kuzey ya da güneyİşimiz Allah'a kaldı diyorduk

Hergün sevgilimi ve ailemi arayıp konuştumikinci hafta daha iyi gibiydidaha da güç kazandımKomutanlar cumartesi gününü de görüş günü ilan edince duacısı oldum onlarınÇünkü ailemi ve sevgilimi görebilecektimGeldiler ve o gün süper geçti
2hafta silah ve tüfek atışı için yollara düştüktatbikatlar yaptıkg3 ve kalaşnikof ve de normal tabancayla atışlar yaparak eğitildikBu süre içinde ençok tükettiğim şeyse suyduhep su içtimAğustos güneşi beni ve bizi kuruttukça cebimizdeki parayı suya yatırıp serinlemeye çalıştıkSu hiç bu kadar lezzetli olmamıştı belki de
Kimileri hastanelik oldu baygınlık geçirdiKimileriyse kendini atmaya çalıştı,intiharla çok karşılaştımÇok üzüldüm
O kadar okumuş insanın bu denli kötü psikoloji portresi,ne siz sorun ne ben zikredeyim
Ben 2gün gecesi firar bile etmeyi düşünmüştümEvet evet adrenalinimin fırladığı geceydi oAma sevgilimi babasından alabilmek adına bunu yapmamalıydım))))) kulaklarımda Nur Yoldaş'ın Saki isimli şarkısı hep çınladı
Bu şarkıyı sanırım artık hiç dinleyemeyeceğimSizde bulup dinlerseniz beni hatırlarsınız artık Neyse

Vakit geldi çattı kurra zamanına
herkesde bir heyecan bir stress ki sormayınBu arada ben de 2 hafta boyunca bir günlük tutup sevgilime verdimyaşadıklarımı anlattım
Kurralar için dereceleme yoluna başvurdularsubay sınavı sonucu ben güzel bir sınav notu aldımFarsça mezunu sadece 2 kişi vardı koca 700 kişide ve sadece 2 şıkkım vardıUmarım şıklardan biri İstanbu'dur diyordum hepHatta komutanlarıma acaba neresi vardır soruları sordumİstanbul ve Ankara dediler hepBayağa ümitlenmiştimHep dular ettimHem de tarifi yok hep hep hep
Hatırlarsanız sizlerden de dua etmenizi istemiştim
Benden öncekilerin kurralarını izlerken sanki çok heyecanlı bir filmi izler gibiydimArkadaşım Oğuz Ankarayı istiyordu ve evliydiOnun için dua etmiştim ve onun kurrasının vakti gelince nefesimi tuttumOna Ankara çıkınca gözlerimden bir damla sevinç gözyaşı geldiSonra Ersin çıktı ve güzel bir yer olduTüm arkadaş bildiklerim Allah'a şükür tam olarak istedikleri olmasa da güzel yerlere düştüler
Vakit benim kurramı gösteriyorduİki farsça mezunu sahneye çıktıkEtrafda kameralar,gkurmaydan konuklar ve tabiiki çok büyük bir heyecanDerecede ben üstün olduğumdan ilk ben çekecektim kurrayıDiğer arkadas benden geriye kalan tek seçeneği seçmek zorunda kalacaktı''Hadi yavrum sağ el kurtar beni'' dedim
Tekmilimi verdim ve komutanımın emriyle kurra kağıtlarını ''biiiirrrr---ikiiii'' diyerek torbaya attımKurra başlasın dendi ve ben yaklaşık 3 saniye sürek bir çalkalama sonrası kurra kağıdımı elime aldım,komutanıma teslim ettimNedense içimde hiçbir tereddüt yoktuVe Komutan kurra sonucunu açıkladıSonuc pozitifİstanbul
Direk dışarı koşarak çıkıp sevinç çığlıkları attımEn sevdiğim komutanım Cihan'a sarıldımarkadaşlarıma sarılıp telefon kulübesinin yolunu tuttumMüjdemi ilk olarak sevgilime verdimBenim için sabaha kadar dua ettiğini söyledi
Biliyorum ki;18 gün boyunca hergün dualar etmiştiÇünkü ben de öyleydim Annem de aynı şekildeydiHiç bu kadar sevinmemiştimMutluluktan ağladım hüzünlüyken ağlayamamanın keyfini çıkardımBelki kimileri benim ağladığımı gördü ama kimse umrumda değildi zaten bunların mutluluk gözyaşları olduğu her halinden belliydi
Telefon görüşmem bitince tekrar kurra alanına doğru ilerledim devamını seyretmek içinsonra biri beni durdurdu ve dedi ki;'' senden sonraki farsçacı nereyi çekti biliyor musun? hakkari-yüksekova''Resmen kanım donduÇok fazla üzüldümYa bu kurrada Hakkari'yi ben çekseydim ?
Allah'a olan sonsuz sadakat ve sevgim tarifsiz kat arttıNe diyeceğimi hala bilemiyorum
Teşekkürler esma'ül hüsna her zaman bu isimle adını anarım

Kurra gününden kısa bir süre sonra görüş günü olduGün cumartesi ve birde ne göreyim görüşe sevgilimle beraber Aykut Gürel gelmişÇok motive oldumErtesi günse yani pazar, saat 12 oldu gelen giden yoksevgilimi aradım gelecek misin derkesn köprüdeyim geliyorum dediBekledim ve birde baktımki kapıdan Cem yılmaz el sallıyor
O an kendimi anlatamayacağım hislerle dolu hissettimÇok büyük mutluluklar bunlar
Tarifi yok hiçbiryerde Cem Yılmaz'ın yanında hababam sınıfının senaristi Kemal abi ve Öner de gelmiştiO gün herkes Cem ile resimler çektirdiHerkes son hafta benim sagopa olduğumu öğrendiİlk başta benimle dalga geçenler Cem i yanımda görenler olayın gerçekliğini anlayıp özür bile diledilerTüm komutanlarım beni artık tanıdıOnlara romantizma albümümü hediye ettimAykut Gürel 25 adet yollamıştı jest olarak kışlaya

Bu arada mufti ve alper i unutmamam gerekirKendileri askerliğimin unutulmaz 2 ismi olduMükemmel karakterleri vardı
Sevdikleri kadınları unutamamışlar ve bana anlatıyorlardıGerçekten seven kişiler yani
Birgün dedimki ''sanırım onları aramanız gerek beyleriçimden gelen ses ara ve mutlu ol diyor'' mufti biraz zorlansa da 1 sene önce ayrıldığı hayatının kadınını aramayı başardıSonuş mükemmel ötesi
Randevu perşembeye alındı bileAlperse çok çekindi ama aradı yine deSonuç yine pozitif
Böylelikle iki ayrı sevgilinin yeniden birleşmesinde de rol oynadımMufti eski bir break dance cıSevincinden helikopter bile yaptıAlperden dondurma yedik
Neyse biraz mutluluk tablosu da çizdik sanırım
Acemilik bitimi kışladan çıkış inanılmaz bir heyecana neden oldusevgilim beni almaya geldiArabaya askeri giysimle bindimAilesel bir toplantı için yola çıktıkİlk 3 gün kendimi sivile alıştıramasam da yine de zorladım Şu an çok iyi sayılırım ama hala o geride kalan 18 günün burukluğu ile doluyumÇok zordu,çok yalnızdı,çok hasretliydi
Bu vakit aralığında müziği bile düşünemedimAlbümüm çıkmış haberim yokMutluluk yokOysaki şu an havalarda uçan bir adam olmalıyım değil mi?
Belki çok kısa bir süre sonra
Bu sürede sizler Romantizma ile tanıştınızKiminiz beğendi kiminiz tersiAma şunu unutmayın ki; her ne olursa olsun bu albüm bir baş yapıtzamanla daha fazla seveceksinizVazgeçemeyeceksiniz
----------------------------------------------------------------------
Wallahi sagopa magopa dinlemem ama böyle bişey buldum sizlerle paylaştım

Notç)alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com