|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ailelerinin, bağıranlara, hepimiz ermeniyiz, hissettikleri, şehit |
![]() |
Şehit Ailelerinin Hissettikleri ...(&Quot;Hepimiz Ermeniyiz&Quot; Diye Bağıranlara) ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehit Ailelerinin Hissettikleri ...(&Quot;Hepimiz Ermeniyiz&Quot; Diye Bağıranlara) ...Sevgilim ![]() ![]() ![]() *Ölüm denen o yoğun, kör karanlığın kederini, kahredici yalnızlığını ancak * *ben gibi ayrılıklara mahkum edilenler bilir ![]() ![]() ![]() *Sen kahpe kurşunlarıyla son nefesini verdiğin gün ben de dilimi * *mühürledim ![]() ![]() ![]() olsun"* *diye ağlarken, 7 aylık oğlunu "emanetin" diye kalan son gücümle sıkı sıkı* *sarmıştım da nedense ayaklarım beni taşımıyordu ![]() *girmişlerdi, o an kalabalık bana çok gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() *Kasaba halkının yarısı arkamızdan geliyordu ![]() ![]() *örtülmüş al bayrağımdan gözlerime kızıl miller çekiliyordu ![]() ![]() ![]() *telefonda duyduğum sesin beynimde yankılanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() * *"Özledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Susmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() *Oğlan büyüdü artık, her geçen gün biraz daha sana benziyor ![]() ![]() ![]() *tanıdığı sana özenerek saçlarını sen gibi tarıyor ![]() ![]() ![]() * *gelip oturuyorsun karşıma ![]() ![]() ![]() *sonra, her sabah uyandığım ıslak yastığımı saymazsak, hiç ağlamadım ![]() ![]() *Kavlimiz vardı unutmadım, "neden" diye hiç sormadım, bir kahpe kurşunla * *yıkılmadım, rabbim verdi sabrını ne boyun büktüm, ne senden vazgeçtim ![]() ![]() *Her gelen kara haberde, hangi şehrin şehidiyse oranın valisi, kaymakamı,* *esnafı, askerler, tanıyanlar, yakınlar ![]() ![]() ![]() *bayraklarla uğurladıklarımız kadar olmasa bile yine de kalabalıklar ![]() ![]() ![]() *Televizyon ekranından geçiyorum, ben de yürüyorum onlarla ![]() ![]() ![]() daha ![]() ![]() ![]() *Bir kez daha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Sevgilim,* *Sen de oralardan görebildin mi bilmem, bu günlerde buralarda zamansız bir* *kırlangıç fırtınası var ![]() ![]() ![]() *ediliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gözyaşları * *arasında onun ne kadar mert, ne kadar vatansever olduğunu anlatıyor ![]() ![]() ![]() *Gündüz gözü şehrin tam ortasında vuruvermiş zalimler ![]() ![]() ![]() *nasıl yattığını o soğuk taştan kaldırımda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Ayakkabısı da yırtıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Sahi sevgilim, operasyona gittiğiniz dağda, gecenin ayazında o karların * *arasında vurulduğunda karnın tok muydu ? Üşümüş müydü ellerin, esen deli* *rüzgar yaşartmış mıydı gözlerini? Bölücü hainlerle çatışırken, sağınızda* *solunuzda bombalar patlarken ne geçmişti aklından en son ? Bunları bilememek * *koyuyor insana, yine de mayınlara verdiğimiz şehitlerimizi düşününce* *şükrediyorum ![]() ![]() *vedalaşırken kaskatı elini tutabilmiş, uzun uzun yüzüne bakabilmiş, * *mühürlediğim dudaklarımla solgun, soğuk alnından öpebilmiştim ![]() ![]() ![]() *Diyorlar ki öldürülen gazetecinin adı Hrant Dink'miş, Türkiye Cumhuriyeti * *mahkemelerinde Türklüğe hakaretten yargılanmış ![]() ![]() *incitmesin diye Ermeni soykırımı oldu demiyormuş da, Türkiye Ermenilere* *karşı suç işlemiştir bu suçu kabul etsin, iki devlet aralarında anlaşsın, * *gereken yapılsın diye yazıyormuş, söylüyormuş ![]() ![]() ![]() *toprak istiyormuş ![]() ![]() ![]() *birazını "bize verin" diyormuş ![]() ![]() ![]() *Günlerdir televizyonlarda bu gazeteci var sevgilim ![]() ![]() ![]() *fırtınası dinmiyor ![]() ![]() ![]() bayrağına * *sarılsın demişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() vatan* *uğruna ölenlerin şehit olduğu öğretilmişti ![]() ![]() *hizmet ederken can verene sarılır bilirdik ![]() ![]() ![]() *Cenaze törenini canlı yayınla verdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Ben de senin ve sen gibilerin cenazesini kalabalık sanırdım ![]() ![]() ![]() *bizle ağlıyor, terörü lanetliyor bilirdim ![]() ![]() ![]() * *çocuk, yaşlı, genç demeden koşturup gelenleri görmeliydin ![]() ![]() ![]() *gibiydi ortalık ![]() ![]() *yazıyordu ![]() ![]() ![]() *düşman belleyenler de davetle gelmiş ![]() ![]() ![]() ödemiş ![]() ![]() ![]() *Bu defa geçemedim ekrandan ![]() ![]() ![]() ![]() *törenle defnedilirken, Ermenistanda da "Soykırım Anıtı" önünde tören* *yapmışlar ![]() ![]() ![]() *Hani son konuşmamızda susmuştum ![]() boğazım * *düğümlenmiş, sesim çıkmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *seni ![]() ![]() ![]() *Artık dilimdeki mührü çözüyorum, içimde biriktirdiğim feryadı salıyorum,* *gittiği yere gitsin kırlangıç fırtınasıyla ![]() ![]() ![]() *siper ederek bedenlerinizi feda olmuştunuz vatana ![]() *bizlerse diri diri boşluğa gömülürken arkanızda yurdun dört bir yanından* *gelen "Ermeniler" yürümemişti ![]() ![]() *dünyaya göstermemişti ![]() ![]() *evladıma karşın, yurdun dört bir yanında "hepimiz Ermeniyiz" diye* *haykıranlara da helal ettim hakkımı ![]() ![]() ![]() BU YAZI (VATANI VE BAYRAĞI UĞRUNDA) ŞEHİT AİLELERİNİN DUYGULARININ İFADESİ OLARAK BİR ŞEHİT YAKINI TARAFINDAN KALEME ALINIP YAZILMIŞTIR ![]() (alıntıdır) Benim yorumum sadece şu kadarcık ![]() ![]() Tabiki şehit ailelerinin yaşadıklarını tahmin bile edemeyiz ![]() ![]() ve; Yazıklar olsun tüm o hepimiz ermeniyiz diye meydanlarda yırtınanlara !! Vatanımız için canınızı verir misiniz bilmem ama "ermeni soykırımı" adı altında istedikleri Şehitlerimizin can vererek zafer kazandıkları toprağımızı gözünüz kapalı verebileceğinize eminim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|